Gazlı gölün suyu içilir mi?

İçindekiler:

  1. Gazlı gölün suyu içilir mi?
  2. Afyon Termal su içilir mi?
  3. Termal suya nasıl girilir?
  4. Afyon Gazlıgöl kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?
  5. Termal su böbreklere iyi gelir mi?
  6. Termal suyun zararı var mı?
  7. Termal banyo nasıl yapılır?

Gazlı gölün suyu içilir mi?

Gazlıgöl Kaplıcalarının su sıcaklığı 64 derecedir. Gazlıgöl Kaplıca Sularından doktor tavsiyesiyle içilerek, içine girilerek, soluyarak ve yıkanarak tedavi olunabilir.

Afyon Termal su içilir mi?

Afyon termal suyunda içme ve banyo tedavilerinden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda suyun bulunduğu ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın da üst solunum yoluna olan faydalarını da arttırmaktadır. Romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sorunları için de yarar sağlayan afyon termal suları, şifa kaynağıdır.

Termal suya nasıl girilir?

Sağlığınız için 37 derecenin üzerindeki sulara girmeyin. Tesislerdeki sulara temiz mayo ile girilmelidir. Havuzlarda sabun, şampuan, krem vb kullanılmamalıdır. Hastaların vücut ısıları korunmalıdır.

Afyon Gazlıgöl kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?

Tarihte Frigyalılardan bu yana kullanılan Afyon Gazlıgöl yaylabağı kaplıca suları hem içmece tedavisi hem de banyo tedavisi olarak yararlanılan termal / kaplıca suyumuz kireçlenme, fibromiyalji, kadın kastalıkları, romatoit artrit, bel ve boyun fıtığı , cilt hastalıkları, kemik erimesi (Osteoporoz), gut hastalığı, ...

Termal su böbreklere iyi gelir mi?

Böbrek Hastalıkları ve Termal Su Acı su olarak da bilinen ve içeriğinde sülfat bulunan termal sular pek çok böbrek rahatsızlığına iyi gelir.

Termal suyun zararı var mı?

Bilinçsiz bir kaplıca tedavisiyle vücuttaki kronik iltihaplanmalar tetiklenebilir. Kaplıcalar özellikle kalp-damar, tansiyon, iltihaplı romatizma gibi kronik hastalığı olanlar, kanser, hamileler organ yetmezliği olan hastalar, kalp krizi geçirenler, kan sulandırıcı kullananlar ve obezler için tehlikelidir.

Termal banyo nasıl yapılır?

KAPLICA BANYOSU NASIL YAPILIR Kaplıca kürlerinde en az 21 banyo tavsiye edilir. Banyo süresini 10 daikadan başlayarak 20 dakikaya kadar arttırınız. Kaplıca suyuna girilebilecek kadar bekletildikten sonra suya girilmelidir. Soğuk su, içme suyu olduğundan kesinlikle ilave etmeyiniz.