Işçi bulma kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?

İçindekiler:

  1. Işçi bulma kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?
  2. İŞKUR kimin?
  3. Işkur numarası nasil alınır?
  4. Işe gönderme formu nereden alınır?
  5. İŞKUR ise gönderme belgesi nedir?
  6. Internetten Işkur'a nasıl başvurabilirim?
  7. Türkiye iş kurumu hangi yıllarda kurulmuştur?

Işçi bulma kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Türkiye İş Kurumu
İşkur
Kuruluş tarihi5 Temmuz 2003)
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
AdresEmniyet Mah. Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:42 Yenimahalle / Ankara 39.94029725049419, 32.82543589342141
Personel sayısı7.562 (2018)
6 satır daha

İŞKUR kimin?

Hakkımızda. Kahramanmaş'ta A. Kadir Kurtul tarafından 1990 yılında kurulan ve kısa zamanda üretim, sanayi ve pazarlama sektörlerinde kendisine iddialı bir yer edinen İSKUR; Türkiye'nin en büyük 500 firması arasında yer alan, ayrıca yerel, bölgesel ve global ölçekte her geçen gün güçlenen bir işletmeler bütünüdür.

Işkur numarası nasil alınır?

esube.iskur.gov.tr adresine gidip iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın. Açılan sayfada ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları karşınıza çıkacaktır. Burada , SEÇ kısmının altında bulunan numara TYP numarasıdır. Bu numaraya tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Işe gönderme formu nereden alınır?

İnternet üzerinden ise e-devlet'ten alabilirsiniz. Bunun için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi linkine girin. e-devlet sistemine giriş yapmanız yeterli olacaktır.

İŞKUR ise gönderme belgesi nedir?

İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, İŞKUR tarafından verilen özel bir belgedir. Belge yalnızca İŞKUR bünyesinde iş arayan kişilere verilmektedir. İŞKUR kayıt belgesi, kişinin İŞKUR bünyesinde aktif olarak iş aradığı bilgisini içermektedir. İşletme sahipleri tarafından talep edilen bir belgedir.

Internetten Işkur'a nasıl başvurabilirim?

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) online şubesine kayıt olmak için; * İŞKUR resmi web adresi iskur.gov.tr adresini tarayıcınızda açın. * İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın. * Açılan İŞKUR e-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır.

Türkiye iş kurumu hangi yıllarda kurulmuştur?

Ancak araya II. Dünya Savaşının da girmesiyle bu süre de aşıldı ve sonunda tarihinde 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetlerini vermek üzere İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) kuruldu.