Regaip Kandili islamda var mı?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili islamda var mı?
  2. Regaib Kandili nedir ne yapilir?
  3. Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu kaç gün tutulur?
  4. Regaip Kandili Orucu tek gün tutulur mu?
  5. Miraç kandilinde 1 gün oruç tutulur mu?
  6. Miraç günü oruç tutmak için nasıl niyet edilir?
  7. Imsak vaktinden sonra niyet edilir mi?
  8. Orucun niyeti en son ne zaman yapılır?
  9. Güneş doğduktan sonra niyet edilir mi?
  10. Nafile oruç tutmak için nasıl niyet edilir?

Regaip Kandili islamda var mı?

Regaip gecesi ile ilgili dinen bir delil yoktur. Enerjimizi hak olan gecelerde harcayalım, aksine bir delil olmadığı sürece bu gece dünkü gibi geçsin.

Regaib Kandili nedir ne yapilir?

REGAİP GECESİNDE KILINACAK NAMAZ... Sevabından yararlanmak için kandil günü oruç tutan kimselerin iftarını açtıktan sonra kılacağı akşam namazından sonra 2 rekatta bir selam verilerek 12 rekatlık bir nafile namaz vardır.

Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu kaç gün tutulur?

Recep ayının ilk cuma gecesine denk gelen Regaip kandilinde yani Perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. Bu oruç perşembe ve cuma olmak üzere 2 gün tutulacağı gibi sadece Cuma günü tutulmasını uygun görenler de vardır.

Regaip Kandili Orucu tek gün tutulur mu?

Regaip Kandili orucu, Recep Ayı'nın ilk Cuma'sı olan mübarek Regaip Kandili için tutulan oruçtur. Yalnız bu oruç sadece tek gün tutulmaz. Regaip Kandili orucu tutmak isteyenler sonraki günü de oruçlu bir biçimde geçirmelidir. Regaip Kandili orucu farz değil, nafile bir oruç ve ibadettir.

Miraç kandilinde 1 gün oruç tutulur mu?

Bu kapsamda kandil geceleri için tutulan nafile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte oruç tutulabilir. Yani Miraç Kandilinin gündüzünde ve 1 gün öncesi ya da sonrasında da oruç tutulabilir.

Miraç günü oruç tutmak için nasıl niyet edilir?

Yarın tutacağımız kandil orucuna ne şekilde niyet edilir? Miraç Kandilinde tutulacak oruç,nafile oruçtur. Bu oruca "Niyet ettim rıza-i şerifin için yarın kandil orucu tutmaya" veya "niyet ettim nafile oruç tutmaya"diye niyet edilebilir.

Imsak vaktinden sonra niyet edilir mi?

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Orucun niyeti en son ne zaman yapılır?

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Güneş doğduktan sonra niyet edilir mi?

Şafi mezhebine göre, nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmezse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir.

Nafile oruç tutmak için nasıl niyet edilir?

Nafile oruca nasıl niyet ediliyorsa o şekilde niyet etmek yeterlidir. "Niyet ettim Allah (c.c.) rızası için nafile oruç tutmaya." şeklinde niyet edilir. Oruca niyet etmek, orucun şartlarından biridir. Niyetsiz oruç, sahih sayılmaz. Kalben niyet etmek yeterli görülmüşse de dil ile niyeti ifade etmek gerekir.