Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği kaç yılında yürürlüğe girdi?

İçindekiler:

  1. Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği kaç yılında yürürlüğe girdi?
  2. Turizm işletme belgesi nedir?
  3. Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği nedir?
  4. 4 yıldızlı otelde ne olur?
  5. Otel kaydı ne zaman silinir?
  6. Otellerde lüks hizmet sunulan katlara ne ad verilir?
  7. 3 yıldızlı otel özellikleri nelerdir?
  8. Turizm işletme belgesi kimlere verilir?
  9. Güvenli turizm sertifikası kaç oda için zorunlu?
  10. En az 30 ünitelik konaklama tesisi nedir?
  11. 4 yıldızlı otelde kaç oda olur?
  12. 4 yıldızlı otelde havuz olur mu?
  13. E-devlet otel kayıtları çıkar mi?

Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği kaç yılında yürürlüğe girdi?

2000/760 Turizm Tesisleri Yönetmeliği Karar Sayısı: 2000/760 Ekli "Turizm Tesisleri Yönetmeliği"nin yürürlüğe konulması; Turizm Bakanlığı'nın 21/4/2000 tarihli ve 10471166 sayılı yazısı üzerine, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 37 nci maddesinin (A) bendi uyarınca, Bakanlar Kurulu'nca 21/5/2000 tarihinde ...

Turizm işletme belgesi nedir?

Turizm Tesisleri için İşletmeye Geçiş Aşamasında verilen belgedir. Belge talep edilen tesisin tür ve varsa sınıfı için Yönetmelikte tanımlanmış asgari niteliklere ve tüm tesisler için belirtilmiş genel nitelikler bölümündeki hususlara uygun olarak yapılmış olması gerekmektedir.

Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği nedir?

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yeni turizm tesisi türlerinin gelişmesine olanak sağlanması, mevcut turizm tesislerinin geliştirilmesi, turizm tesislerinin asgari niteliklerinin belirlenmesi, bu tesisler arasında standart birliğinin sağlanması, kalitenin korunması, sürekliliğinin sağlanması ve yükseltilmesine ...

4 yıldızlı otelde ne olur?

Kapasitesi en az 100 kişi olan, tesisteki yatak kapasitesinin yüzde 50'sine hizmet veren 1. sınıf bir lokanta olmalıdır. Yeterli büyüklükte bir bagaj odası ve emanet hizmeti olmalıdır. Servis merdiveni veya asansörü olmalıdır. Personel sayısının en az yüzde 15'i oranında konusunda eğitim almış personel olmalıdır.

Otel kaydı ne zaman silinir?

Otel kayıtları emniyet genel müdürlüğüne bağlı kimlik bildirim daire başkanlığınca süresiz olarak saklanır. Bu kayıtlar hiç silinmez.

Otellerde lüks hizmet sunulan katlara ne ad verilir?

Otellerin kral odaları, bir başka deyişle kral daireleri adından da anlaşılacağı üzere özellikle de lüks otellerde biraz pahalı olabiliyor çünkü o otelin en lüks odası anlamına geliyor ve alışılmışın dışında lüks unsurlarını bir arada bulacağınızdan emin olabilirsiniz. İlk olarak çok büyük bir alana gireceksiniz.

3 yıldızlı otel özellikleri nelerdir?

Üç yıldızlı otellerde olması gerekenler; İklim koşullarına göre odalarda klima sisteminin bulunması zorunludur. Yatak sayısının yüzde yirmi beş oranında oturma imkânının, lobide ya da ayrı düzenlenmiş oturma salonunda sağlanması gerekir. İlave bir yöntem odası olması gerekir.

Turizm işletme belgesi kimlere verilir?

Turizm Tesisleri için İşletmeye Geçiş Aşamasında verilen belgedir. Belge talep edilen tesisin tür ve varsa sınıfı için Yönetmelikte tanımlanmış asgari niteliklere ve tüm tesisler için belirtilmiş genel nitelikler bölümündeki hususlara uygun olarak yapılmış olması gerekmektedir.

Güvenli turizm sertifikası kaç oda için zorunlu?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güvenli Turizm Sertifikası Bakanlıktan belgeli olan veya olmayan, 50 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesisleri için zorunlu iken yapılan güncelleme ile 30 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerince zorunlu hale gelmiştir.

En az 30 ünitelik konaklama tesisi nedir?

Madde 23- Kampingler; karayolları güzergahları ve yakın çevrelerinde, kent girişlerinde, deniz, göl, dağ gibi doğal güzelliği olan yerlerde kurulan ve genellikle turistlerin kendi imkanlarıyla geceleme, yeme-içme, dinlenme, eğlence ve spor ihtiyaçlarını karşıladıkları en az 30 ünitelik tesislerdir.

4 yıldızlı otelde kaç oda olur?

4 yıldızlı otellerde en az 10 adet oda olmalıdır. Daha az olması durumunda 4 yıldız sahibi olamaz. Resepsiyonu ve rahat oturma imkânı olan bir lobisi olması gerekir. Otel yönetimine ait bir yönetici odası ve ilave bir yönetici odası daha olması şarttır.

4 yıldızlı otelde havuz olur mu?

Açık veya kapalı yüzme havuzu gibi standarların bir kısmını sağlaması da 4 yıldızlı otellerden beklenen hizmetler arasında.

E-devlet otel kayıtları çıkar mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konaklama tesislerine gönderilen yazıda, Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında konaklama istatistiklerinin e-devlet üzerinden tutulacağı belirtildi.