Kanal tedavisi sonrası hangi dolgu yapılır?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi sonrası hangi dolgu yapılır?
  2. Kanal tedavisinden sonra diş fırçalanır mi?
  3. Kanal tedavisinden sonra diş kökü neden ağrır?
  4. Kanal ve dolgudan sonra diş fırçalanır mı?
  5. Kanal tedavisi yapılan diş Çürürse ne yapılır?
  6. Kanal tedavisi hangi durumlarda tekrarlanır?

Kanal tedavisi sonrası hangi dolgu yapılır?

İltihabın üremesinin durduğu anlaşıldıktan ve kök ucundan iltihap gelmesi sona erdikten sonra diş kanal içerisi özel bir diş dolgu maddesiyle, kök ucuna kadar doldurulur ve kuron kısmı dolgu, porselen dolgu ya da kuron kaplama yapılarak tekrar kırılmaması ve çürümemesi için restore edilir.

Kanal tedavisinden sonra diş fırçalanır mi?

Kanal tedavisinden sonra dişler fırçalanmaya devam edilmelidir. Kanal tedavisi görmüş bir diş çürümeye devam edebilir. Kanal tedavisinin yapılması dişin çürümeyeceği anlamına gelmez. Bu yüzden dişleri günde minimum 2 kere olmak üzere fırçalamaya devam etmeliyiz.

Kanal tedavisinden sonra diş kökü neden ağrır?

Kanal tedavisi yapılan hastanın yanlış beslenmesi, ağız bakımına önem vermemesi veya ağız bakımını yanlış yapması, tedavi işleminin yanlış uygulanması gibi sebeplerle kanal tedavisinden sonra diş ağrısı oluşabilir. Ancak bu ağrıların ilk 1 hafta boyunca normal olduğu ve zamanla geçebileceğini unutmayın.

Kanal ve dolgudan sonra diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Kanal tedavisi yapılan diş Çürürse ne yapılır?

Eğer çürüme başladıysa ilk görüldüğü andan itibaren en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Böylece çürük ilerleyerek diğer dişlere zarar vermez. Kolay temizlenen diş ağzın içinde tehlikesiz hale gelmektedir.

Kanal tedavisi hangi durumlarda tekrarlanır?

Daha önce yapılan kanal tedavisinin herhangi bir sebepten dolayı başarısız olması durumunda kanal tedavisinin tekrar yapılması gerekir. Bu işleme Retreatment ( Kanal Tedavisi Tekrarı ) denir.