Plastik maddelerin kullanım alanları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Plastik maddelerin kullanım alanları nelerdir?
  2. Plastik ne ile yapılır?
  3. Elasto plastik malzeme nedir?
  4. Plastikler hangi malzeme grubundadır?
  5. Kestamit ne demek?
  6. Plastik organik mi?

Plastik maddelerin kullanım alanları nelerdir?

Plastiklerin Kullanım Alanları

  • Elektrik Endüstrisinde Plastiklerin kullanım alanları ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ Plâstikler bu alanda uzun yıllardan beri evlerimizdedir. ...
  • Plastiğin Kullanım alanları – Taşıt Araçları Endüstrisi. ...
  • Ambalaj Paketleme Endüstrisinde Plastiklerin Kullanımı ...
  • Plastiğin kullanım alanları – Ev ve Mutfak Eşyaları

Plastik ne ile yapılır?

Plastikler, organik ürünlerden elde edilirler. Plastik üretiminde kullanılan selüloz, kömür, doğal gaz, tuz ve tabii ki ham petrol gibi maddeler doğal ürünlerdir. Ham petrol, binlerce bileşenden oluşan kompleks bir karışımdır.

Elasto plastik malzeme nedir?

Elasto-Plastik malzemelerde elastik bölgenin yanı sıra kalıcı deformasyonun oluştuğu plastik bölgede mevcuttur. Yükleme sırasında bir noktadaki gerilme akma gerilmesini aşarsa bu nokta plastik bölgeye girmiştir ve kalıcı deformasyon oluşur. Yük plastik bölgede iken kaldırılırsa malzeme ilk şekline dönmez.

Plastikler hangi malzeme grubundadır?

Polimerik maddelerdir, kimyasal yönden polimerler grubunda bulunurlar. Ticari olarak İlk plastik 1868 yılında üretilmiştir. Doğada 3 tür malzeme bulunur; metalik malzemeler, polimerik malzemeler ve seramik malzemelerdir. Ametaller polimerleri oluşturmaktadır.

Kestamit ne demek?

Kestamid, Döküm Polyamid veya Döküm Naylon adları ile de tanımlanır. Kestamid üstün mekanik, fiziksel, kimyasal ve elektriksel özelliklerinden dolayı tüm sanayi kollarında çok kullanılan bir mühendislik plastiğidir.

Plastik organik mi?

Plastik; karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O), azot (N) ve diğer organik ya da inorganik elementlerin oluşturduğu monomer adı verilen; basit yapıdaki moleküllü gruplardaki bağın koparılarak polimer adı verilen uzun ve zincirli bir yapıya dönüştürülmesi ile elde edilen malzemelere verilen isimdir.