Solunum sıkıntısı çeken bebek nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Solunum sıkıntısı çeken bebek nasıl anlaşılır?
  2. Yeni doğan bebek neden solunum sıkıntısı?
  3. Bebek nefessiz kalırsa ne yapmalı?
  4. Yeni doğan bebek neden zor nefes alır?
  5. Entube edilen hasta iyileşir mi?
  6. Tıkanan bebeğe ne yapmalı?

Solunum sıkıntısı çeken bebek nasıl anlaşılır?

Bebeklerde nefes alırken karnın inip kalkması sağlıklı bir belirtidir. Fakat bunu daha hızlı ve kesik kesik yapması, solunum sıkıntısına işaret etmektedir. Bebeğinizde hırıltılı nefes alma gibi bir durum söz konusu ise size en önemli belirtiyi veriyor olabilir.

Yeni doğan bebek neden solunum sıkıntısı?

Hava girdikçe, yani bebek nefes alıp verdikçe, bu sıvı, akciğerin küçük kılcal damarlarınca emilir. Bazen bu sıvının emilmesi uzun sürer ve tam havalanma sağlanamadığı için “yeni doğan bebeğin geçici solunum sıkıntısı” dediğimiz durum oluşur.

Bebek nefessiz kalırsa ne yapmalı?

Bebek kısmi olarak tıkanma yaşıyor ise, kendi kendine nefes alması ve öksürmesi için desteklenmelidir. Bunu yapmak için bebek, kucağa alınarak başı yükseltilir veya gazını çıkarıyormuş gibi omza yaslayarak cismi çıkarması beklenir. Bebeğin öksürme sırasında kusması ile kustuğunu yutmamasına dikkat edilmelidir.

Yeni doğan bebek neden zor nefes alır?

Özellikle yeni doğmuş ve birkaç aylık bebeklerde görülen hırıltının sebebi burunlarında bulunan kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının normal insanlara göre daha dar olmasıdır. Ayrıca bebeklerin bronşlarının çok küçük olması nedeniyle burada biriken balgam benzeri sıvılar, bebeğin nefes almada zorlanmasına sebep olur.

Entube edilen hasta iyileşir mi?

Entübasyon koronavirüs sürecinde pek çok kişi tarafından olumsuz düşünülse de, entübasyon hastaların nefes alıp vermesini kolaylaştıran, tedaviye yardımcı bir işlemdir. Entübe hasta iyileşir.

Tıkanan bebeğe ne yapmalı?

Başını ve boynunu elinizle sabitleyin ve bacağınızla kolunuza destek olun. Diğer elinizle bebeğinizin iki kürek kemiği arasına hızlı ve sert bir şekilde 5 defa vurun. Böylece bebeğin akciğerlerine basınç yaparak yabancı ismin basınçlı hava ile dışarı atılması sağlanmaya çalışılır.