Emeklilik evrak takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Emeklilik evrak takibi nasıl yapılır?
  2. DYS nedir SGK?
  3. DYS No ne demek?
  4. Emeklilik işlemleri nasıl takip ederim?

Emeklilik evrak takibi nasıl yapılır?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

DYS nedir SGK?

SGK DYS Evrak Takibi “Zimmetten Çıktı” Ne Demektir? SGK Doküman Yönetim Sistemi zimmetten çıktı ifadesinin anlamı evrakla ilgili işlemlerin bitmesidir.

DYS No ne demek?

Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslerenek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar.

Emeklilik işlemleri nasıl takip ederim?

Emeklilik başvuru sorgulaması yapabileceğimiz SGK'nın kendi resmi sitesinde emeklilik başvuru sorgulaması için açılmış olan başlık “SGK Evrak Kaydı ve Takibi”dir. Bunun için (https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/) bağlantı linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada T.C.