Domates ne zaman su ister?

İçindekiler:

  1. Domates ne zaman su ister?
  2. Domates hangi mevsimde olur?
  3. Domates fidesi ne zaman çiçeklenir?
  4. Biberler kaç günde bir sulanmalı?
  5. Salatalık ne kadar su ister?

Domates ne zaman su ister?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domates hangi mevsimde olur?

Sonbaharda yetişen sebzeler: Aynı zamanda sonbaharda yetişen birçok farklı sebze bulunmaktadır. Patlıcan, kereviz, pırasa, domates, karnabahar, ıspanak, havuç ve lahanadır. Kış mevsiminde yetişen meyveler: Kış ayları geldiği zaman birçok farklı meyve pazarlardaki yerlerine alır.

Domates fidesi ne zaman çiçeklenir?

Kısaca, tohumdan yetişen bir domates üç aylıkken çiçek açma olgunluğuna gelir. Çiçekler derhal meyve büyütmeye başlar. Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Biberler kaç günde bir sulanmalı?

Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır. Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Salatalık ne kadar su ister?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.