Dişi olmayana ne yemek yapılır?

İçindekiler:

  1. Dişi olmayana ne yemek yapılır?
  2. Diş yaptıranlar ne yemeli?
  3. Diş ameliyatı olanlar ne yemeli?
  4. Implant takıldıktan sonra kaç saat sonra yemek yenir?
  5. Implant olan ne yiyebilir?
  6. Dikiş atılan diş eti ne zaman iyileşir?
  7. İmplant şişliği nasıl geçer?
  8. İmplant enfeksiyonu nasıl geçer?

Dişi olmayana ne yemek yapılır?

Pişmiş yumurta, yoğurt, süzme peynir ve diğer çok yumuşak peynirler, çorbalar, şekersiz meyve veya sebze suları, yulaf ezmesi, buğday, elma suyu, makarna ve peynir gibi yumuşak gıdalar impant sonrası beslenme için önerilen besinlerdir.

Diş yaptıranlar ne yemeli?

Bir süre sıvı ve yumuşak gıdaları tercih etmelisiniz. Meyve püreleri veya yoğurt ilk 24 saatte tüketilmesi için en iyi yiyecek önerileridir. Bu yiyecekler hem operasyon bölgesinde hasar oluşturamayacağı gibi hem de soğuk olmaları nedeniyle diş etlerini rahatlatıyor. Ayrıca ilk 24 saat ise bol su tüketimi olmalıdır.

Diş ameliyatı olanlar ne yemeli?

Ameliyat sonrası ilk 2 gün püre, yoğurt, muz, dondurma, vs. gibi tanesiz çorba, sulu, yumuşak ve ılık gıdalar ile beslenmeye gayret edin. Ameliyat bölgesine yakın olan dişlerinizi bir şeyler çiğnemek için kullanmayın.

Implant takıldıktan sonra kaç saat sonra yemek yenir?

İmplant tedavisi yapıldıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeye özen göstemelisiniz. İlk 24 saat boyunca sıcak içeceklerden de uzak durunuz ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler(soğuk püre, süt ürünleri ve dondurma) tüketmeye özen gösteriniz.

Implant olan ne yiyebilir?

İmplant Sonrası Beslenme; Oda ısısındaki yoğurt, peynir, çorbalar, meyve suları, yumuşak pişirilmiş yumurta, yumuşak et, süt, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilebilir.

Dikiş atılan diş eti ne zaman iyileşir?

Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır. Diş çekildikten 1 hafta sonra dikişlerinizin alınması gereklidir. Özel durumlarda kendiliğinden eriyen dikişler de tercih edilmektedir, doktorunuz sizi bu konuda da bilgilendirecektir.

İmplant şişliği nasıl geçer?

İşlem bölgesinde belli olan ve göz altında da oluşabilecek şişlikler ya da ağız içindeki hematomlar 2-3 gün devam edebilir. Ödemin tamamen geçmesi ise 10 günü bulabilir. Şişliğin artmaması ve kanama sonucu oluşan morluğu engellemek için buz kompres yapmanız gerekir.

İmplant enfeksiyonu nasıl geçer?

İlgili enfeksiyon bölgesi cerrahi aletlerle ya da lazerle temizlenip, strelize edildikten sonra uygun antibiyotik tedavisi ile sorun ortadan kalkabilir. Geç teşhis ve tedavinin başarısız olduğu durumlarda implant çıkartılarak enfeksiyon bölgesi temizlenir ve antibiyotik tedavisi uygulanır.