Açık Lisesi kaç yıl askerlik tecili?

İçindekiler:

  1. Açık Lisesi kaç yıl askerlik tecili?
  2. Açık liseye giden askere gider mi?
  3. Açık öğretim öğrencisi askerlik tecili nasıl yapılır?
  4. Mezun olduktan sonra ne zaman askerlik?
  5. Üniversite bittikten sonra askerlik tecili ne kadar?

Açık Lisesi kaç yıl askerlik tecili?

Açıköğretim askerlik tecil hakkında mezun olanları hakları şu şekildedir: 2 yıllık yada 4 yıllık herhangi bir açık öğretim fakültesinden mezun olan bir öğrencinin tecil hakkı mezun olduktan sonra 2 yıldır.

Açık liseye giden askere gider mi?

Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olup, askerlik çağına gelmiş olan öğrencilerimiz, Halk Eğitim Merkezleri, Liseler ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yapan Anadolu Liselerinden (irtibat bürolarından) onaylı Ek.C2 belgelerini almak suretiyle, bağlı bulundukları askerlik şubelerine askerlik erteleme başvurusu ...

Açık öğretim öğrencisi askerlik tecili nasıl yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere açık öğretim fakültesi öğrencileri AÖF askerlik tecili ettirebilmektedirler. Bunun için öğrencilerin okudukları fakültenin öğrenci işleri bürosundan ıslak imzalı ve mühürlü olan belgeyle birlikte bağlı bulundukları askerlik şubelerine gidip müracaat etmelidirler.

Mezun olduktan sonra ne zaman askerlik?

Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.

Üniversite bittikten sonra askerlik tecili ne kadar?

Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir.