Memurlar ücretsiz izin ne kadar alabilir?

İçindekiler:

  1. Memurlar ücretsiz izin ne kadar alabilir?
  2. Memurun ücretsiz izin hakkı ne zaman doğar?
  3. Ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
  4. Ücretsiz izin alan memur çalışabilir mi?
  5. Memur eğitim için ücretsiz izin alabilir mi?
  6. Memurlar en az kaç ay ücretsiz izin alabilir?
  7. Sözleşmeli memurun ücretsiz izin hakkı var mı?
  8. Analık izni parça parça kullanılabilir mi?
  9. Ücretsiz izin alan memur yurtdışına çıkabilir mi?
  10. Ücretsiz izinli memur çalışabilir mi?
  11. Kanunen ücretsiz izin kaç gün?
  12. Ücretsiz izinde tayin olur mu?
  13. Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?
  14. Sözleşmeli personel aylıksız izne ayrılabilir mi?

Memurlar ücretsiz izin ne kadar alabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Memurun ücretsiz izin hakkı ne zaman doğar?

5 yıllık hizmet süresini dolduran memura, istediği takdirde memuriyet hayatı boyunca ve en fazla 2 defada kullanılmak üzere toplamda 1 yıla kadar ücretsiz iznin verileceği kabul edilmiştir.

Ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

Çocuğumuzun annesi olmadan yeme ve uyuma ihtiyaçları giderilemediğinden ve ayrıca bakıcı problemi yaşamamızdan dolayı 01.07.2013 tarihine kadar tekrar aylıksız izne ayrılmak istiyor. Ancak milli eğitim 24 aylık süreyi parça parça kullanamazsınız. İzne ayrılamaz.

Ücretsiz izin alan memur çalışabilir mi?

Anılan düzenleme uyarınca aylıksız izinde olan memurların, memuriyet ile olan ilişkilerinin devam ettiği dikkate alındığında Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasakları ve yükümlülükleri devam etmektedir.

Memur eğitim için ücretsiz izin alabilir mi?

652 sayılı KHK'nın 37. maddesi gereğince, özre dayalı tayini çıkmayan öğretmenler, Diğer kanunlarda yer alan benzer maddeler uyarınca memurlar, aylıksız izinli sayılabilmektedir.

Memurlar en az kaç ay ücretsiz izin alabilir?

657 sayılı Kanunun 108 inci maddesinin (A) Bendinde "Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir."

Sözleşmeli memurun ücretsiz izin hakkı var mı?

Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür." Sözleşmeli personellerin mevzuatına baktığımızda ücretsiz izin isimli herhangi bir izinleri yoktur.

Analık izni parça parça kullanılabilir mi?

b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz. a) Memur, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesi kaydıyla, isteği üzerine beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilir.

Ücretsiz izin alan memur yurtdışına çıkabilir mi?

Çalışmanın yurt içinde veya yurtdışında olmasının bir farkı bulunmamaktadır. Sayıştay'a göre aylıksız izinde memuriyet statüsü devam ediyor.

Ücretsiz izinli memur çalışabilir mi?

Kısacası, 657 sayılı kanunun 180'inci maddesi gereğince ücretsiz izne ayrılan memur, ödev, sorumlukları gereğiözel bir şirkette sigortalı olarak çalışamamaktadır.

Kanunen ücretsiz izin kaç gün?

bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olan işçilere bir olanak tanınarak, talep etmesi ve bu durumu belgelemesi koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren tarafından “toplam dört güne kadar ücretsiz izin” verilmesi öngörülmüştür (İşK. m. 56/VI).

Ücretsiz izinde tayin olur mu?

1- 657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi hükmü uyarınca aylıksız izinli olan devlet memurunun başka bir yere naklen tayin istemesi hususunda memuriyet sıfatı devam etmesi nedeniyle yasal bir engel bulunmamaktadır.

Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?

İşçi anne, babasını, kardeşini, eşini veya evladını kaybettiyse, İşçinin eşi doğum yapmışsa, İşçinin çocuğunun hastalanması halinde, İşçinin en az %70 oranında engelli bir çocuğunun olması durumunda onun tedavi sürecinde mazeret izni kullanılabilir.

Sözleşmeli personel aylıksız izne ayrılabilir mi?

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda sözleşmeli personele ücretsiz izin verilmesine dair hüküm bulunmamaktadır.