Okuma oranı en yüksek il hangisi?

İçindekiler:

  1. Okuma oranı en yüksek il hangisi?
  2. Türkiye'nin okuma yazma oranı kaç?
  3. En çok okuyan il hangisi?
  4. Türkiye'nin en tahsilli ili hangisi?
  5. Amerikanın yüzde kaçı okuma yazma biliyor?
  6. Türkiye'de en çok okuyan il hangisi?
  7. Türkiye'nin en mutsuz şehri hangisi?
  8. En mutlu şehri hangisi?
  9. Dünyada okuma yazma bilmeyen kaç kişi var?
  10. Alfabe okuryazarlığı nedir?

Okuma oranı en yüksek il hangisi?

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde okur-yazar oranının en yüksek olduğu il yüzde 99.07 ile Antalya oldu. Antalya'yı yüzde 98.88 ile Çanakkale ve yüzde 98.81 ile Denizli takip etti.

Türkiye'nin okuma yazma oranı kaç?

Türkiye genelinde 6 yaş ve üzeri nüfus içinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 97,42 olarak gerçekleşti. Okuma yazma bilenler cinsiyete göre incelendiğinde 6 yaş ve üzeri nüfus içinde yer alan kadınların yüzde 97,95'inin, erkeklerin ise yüzde 99,68'inin okuma yazma bildiği görüldü.

En çok okuyan il hangisi?

Online kitap platformu İdefix, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin 6 aylık okuma haritasını çıkardı. Rapora göre en çok kitap okuyan il, Muğla oldu.

Türkiye'nin en tahsilli ili hangisi?

Tunceli birinci, Hakkari sonuncu İkinci Isparta 0.7370 ve üçüncü Amasya 0.7036 puana ulaştı.

Amerikanın yüzde kaçı okuma yazma biliyor?

Okuryazarlık oranı, Latin Amerika'da da yüzde 85'ten yüzde 94'e yükseldi. 1996'da 170 milyon olan okuma yazma bilmeyen genç sayısının 2016'da 102 milyona gerilediği dikkati çekiyor. 50 yıl önce 15-24 yaş gençlerin dörtte biri okuma yazma bilmezken günümüzde bu oranın yüzde 10'un altına düştüğü gözleniyor.

Türkiye'de en çok okuyan il hangisi?

İdefix'in elde ettiği ve illere göre belirlediği kitap okuma oranlarına bakıldığında, ilk sırada bulunan Muğla'yı, başkent Ankara takip etti. Metropol İstanbul üçüncü sırada yerini alırken, en düşük kitap okunan il ise Osmanlı'nın ikinci başkenti Serhat Şehri Edirne oldu.

Türkiye'nin en mutsuz şehri hangisi?

Türkiye'nin geçen yıl "en mutlu ili" Sinop, "en mutsuz ili" ise Tunceli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti, 2013" araştırması sonuçlarını açıkladı.

En mutlu şehri hangisi?

Listenin başında yer alan ve mutlu insanlar şehri olarak da bilinen Sinop, % 77.66'lık bir orana sahip. Karadeniz şehri olan Sinop'un nüfusu 2'dır.

Dünyada okuma yazma bilmeyen kaç kişi var?

UNESCO raporlarında yer alan verilere göre, dünyada 486 milyon kadın ve 295 milyon erkek okuma yazma bilmiyor.

Alfabe okuryazarlığı nedir?

Alfabetik Okuryazarlık Birinci dalga okuryazarlık, alfabeye dayalı bir anlayıştır ve sadece okuma yazma eylemi ile sınırlıdır. Öğrencilerin okurken harfleri nasıl seslendirdikleri, yazarken ise harfleri nasıl çizdikleri ve birleştirdikleri, okunaklı bir el yazısı yazabilme ve imla kurallarına uyma üzerinde durmaktadır.