Kanser Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Kanser Hangi bölüm?
  2. Onkoloji bölümü var mı?
  3. Onkoloji Merkezi nedir?
  4. Onkoloji Hastanesine kimler gider?
  5. Onkoloji ne iş yapar?
  6. Onkolog ne ise yarar?
  7. Kanser hastası nasıl maaş alır?
  8. Onkolog nasıl olunur?

Kanser Hangi bölüm?

Onkolojiyle uğraşan bilim insanlarına onkolog adı verilir. Bu hekimler onkolojiyle ilgili araştırmalar yapar ve çalışmalar uygular. Onkologlar, kanser ve kanser türevleri ile ilgilenir. Kanserin oluşumunun nasıl olduğu, yapısı, neden olduğu, tanısı ve tedavisi dahil cerrahi operasyonlar ile de uğraşır.

Onkoloji bölümü var mı?

Bu anlayışla hizmet verdiğimiz Onkoloji Bölümü'nde Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Jinekolojik Onkoloji, Hematolojik Onkoloji, Onkolojik Görüntüleme ve Cerrahi Onkoloji gibi alt branşlarımızla da hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hazır bulunuyoruz.

Onkoloji Merkezi nedir?

Onkoloji; vücutta varolan tümörlerin oluşumu, nedenleri, tanısı, tedavisi ve kalıtımla ilişkisini inceleyen bilim dalıdır. Kanserli hücreleri incelediği gibi kanserli olmayan hücreleride inceler. Bu onkolojinin ilgilendiği dalları genişletir.

Onkoloji Hastanesine kimler gider?

Lösemi, kemik kanseri, deri kanseri, karaciğer kanseri, böbrek kanseri, baş ve boyun kanserleri, bağırsak kanseri, lenf bezi kanseri yani lenfoma, meme kanseri, mide kanseri, multipl myelom, pankreas kanseri, testis kanseri, prostat kanseri, tiroid kanseri, rahim ağzı kanseri, safra yolu kanseri, rahim kanseri ve safra ...

Onkoloji ne iş yapar?

Onkoloji, her türlü kanserin teşhis, tedavi ve bakım sürecini yönetir. Onkoloji alanına giren önemli hastalıklar arasında meme, akciğer, cilt, mide, mesane, tiroid kanserleri, jinekolojik, hematolojik ve kolorektal kanserler ile beyin tümörleri sayılabilir.

Onkolog ne ise yarar?

Onkoloji, kanser teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmış bir tıp dalıdır. Ayrıca kanserin oluşumu ve risk faktörlerini, kanserle ilgili istatistikleri ve korunma yollarını da araştırır. Onkologlar, onkoloji alanında uzmanlaşmış doktorlardır.

Kanser hastası nasıl maaş alır?

Kanser hastalarının teşhisten itibaren 1 yıl içinde başvurmaları şartıyla sağlık kurulu raporu aranmaksızın yani yüzde 60 şartına bakılmaksızın malûllük aylığı bağlanabiliyor. Süre sonunda kanser hastalığına bağlık olarak çalışma gücü kaybına bakılıyor. Kayıp yüzde 60 ve yukarı ise malûllük aylığı devam ediyor.

Onkolog nasıl olunur?

Onkolog olmak için kaç yıl okumak gerekir? 6 yıl tıp eğitiminin ardından alınan onkoloji uzmanlık eğitimi süresi; radyasyon onkolojisi için 5 yıl, cerrahi onkolojisi için 2 yıl, çocuk hematolojisi ve onkolojisi, tıbbi onkoloji ve jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanlıkları için 3'er yıldır.