Açıköğretim ile askerlik ertelenir mi?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim ile askerlik ertelenir mi?
  2. AÖF tecil uzatır mı?
  3. Açık Öğretim Lisesi askerlik tecil edilir mi?
  4. 7179 sayılı askerlik kanununun 20 maddesi nedir?
  5. Askerlik Ne zamana kadar ertelenir?
  6. Askerlik en fazla ne kadar tecil ettirilir?
  7. Açık Öğretim Lisesi askerlik tecili kaç yıl?

Açıköğretim ile askerlik ertelenir mi?

Ülkemizde pek çok kişi açık öğretim fakülteleri aracılığıyla ikinci üniversiteyi okumaktadır. Açık öğretim fakültelerini ilk üniversite olarak okumanız durumunda askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz fakat ikinci üniversite olarak başka bir üniversite okumak askerliği tecil ettirememektedir.

AÖF tecil uzatır mı?

AÖF'de öğrenci olan bir kişi askerliklerini 29 yaşını kadar tecil ettirebilir. Buradaki uygulama bütün Üniversite öğrencileri için geçerli olan uygulamadır. ... Bu durumda bir öğrenci 29 yaşına gelmeden mezun olursa tecil hakkı biter. Bununla birlikte öğrenciliğini uzatırsa eğer 29 yaşına kadar tecil ettirmeye devam eder.

Açık Öğretim Lisesi askerlik tecil edilir mi?

Askerlik kanununda (1111 - 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir.

7179 sayılı askerlik kanununun 20 maddesi nedir?

'de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince ertelemeleri 2021 içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerektiği belirtilen duyuruda, ayrıca 2002 ve daha ...

Askerlik Ne zamana kadar ertelenir?

Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını ...

Askerlik en fazla ne kadar tecil ettirilir?

Sağlık raporu alındıktan sonra belge tekrar şubeye teslim edilir ve kişi lise mezunu ise üç sene, üniversite mezunu ise 2 sene askerliği tecil edilmiş olur. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Açık Öğretim Lisesi askerlik tecili kaç yıl?

LİSE MEZUNLARI İÇİN ASKERLİK TECİL ETTİRME Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.