Şikayet nasıl geri alınır?

İçindekiler:

  1. Şikayet nasıl geri alınır?
  2. Şikayeti geri çekmek ne demek?
  3. Dava açılması sicile işler mi?
  4. Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?
  5. Suç duyurusunda bulundun mu sicile işler mi?

Şikayet nasıl geri alınır?

Takibi şikayete bağlı suçlarda şikayetten vazgeçme beyanı veya dilekçesi verildikten sonra, aynı fiil ile ilgili bir daha şikayetçi olma veya kamu davasına müdahil olma (katılma) mümkün değildir. Yani, şikayetten vazgeçme beyanının geri alınması veya diğer bir deyişle şikayetten vazgeçmeden vazgeçme mümkün değildir.

Şikayeti geri çekmek ne demek?

Şikayetten vazgeçme, şikayet etme hakkını kullanan bir suçun mağduru veya suçtan zarar gören kişinin, soruşturma aşamasında ve kararın kesinleşmesine kadar olan kovuşturmanın her aşamasında şikayetini geri çekmesidir. ... Kararın kesinleşmesinde sonra şikayette vazgeçmek mümkün değildir.

Dava açılması sicile işler mi?

Yani kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı adli sicil/sabıka kaydında gözükmez. ... İşte bu hüküm adli sicil kaydına işler. Bundan sonra ceza infaz edilince sicilden silinebilir.

Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

Suç duyurusunda bulundun mu sicile işler mi?

Sizin hakkınızda şikayetçi olunduğu zaman polis merkezlerinde yada adliyelerde şüpheli olarak ifade verseniz de o olayla ilgili olarak ceza almadığınız sürece siciliniz bozulmaz. ... Şikayet hakkını kullanan bir insanın sicilinin bozulması söz konusu dahi edilemez.