İmplant neden oynar?

İçindekiler:

  1. İmplant neden oynar?
  2. Sökülen implant tekrar kullanılır mı?
  3. İmplant diş düşer mi?
  4. İmplant diş sallanırsa ne olur?
  5. İmplant Ameliyatindan sonra yenmemesi gerekenler nelerdir?
  6. İmplant sonrası hangi gargara?
  7. İmplant ameliyatından sonra ne yemeli?

İmplant neden oynar?

Kemik tozu takviyesi ile implantın kemiğe tutunması sağlanır. Ancak kemik takviyesine rağmen kısa zaman veya uzun zaman sonra implantlarda sallanma meydana gelebilir. Bunun sebebi implant ile kemik arasına bakteriler oluşması ve implantın kemikten ayrılmasıdır.

Sökülen implant tekrar kullanılır mı?

Düşen implant geri takılır ? Evet takılır. Çene kemiği iyileşen hastaya tekrar implant tedavisi uygulanmaktadır.

İmplant diş düşer mi?

Diş İmplantı Düşer mi? Diş implantının düşmesi sıkça rastlanan bir durum olmasa da, zaman zaman yerinden oynaması, çıkması veya gevşemesi gibi sorunlar gözlenebilmektedir. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Nadiren yanlış yapılan tedavilerde diş implantı ile ilgili problemler ortaya çıkabilir.

İmplant diş sallanırsa ne olur?

Ancak ilerleyen yıllarda protezin implant içerisinde bağlanmasını sağlayan abutment denilen parçada meydana gelebilecek sallanmalar abutment vidasında ya da kendisinde kırığa neden olabilmektedir. Çok uzun süre sallanarak kalan abutment ise nadiren implantta da kırığa ya da çatlağa neden olabilmektedir.

İmplant Ameliyatindan sonra yenmemesi gerekenler nelerdir?

Operasyon sonrası 2 saat boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz. İlk 24 saat sıcak içeceklerden kaçınınız ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler(soğuk pure, süt ürünleri ve dondurma) tüketiniz. İlk hafta sıcak yiyecek ve içeceklerden kaçınınız.

İmplant sonrası hangi gargara?

36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir.

İmplant ameliyatından sonra ne yemeli?

İmplant Sonrası Beslenme; Oda ısısındaki yoğurt, peynir, çorbalar, meyve suları, yumuşak pişirilmiş yumurta, yumuşak et, süt, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilebilir.