Refakat izin belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Refakat izin belgesi nereden alınır?
  2. Refakatçi raporu en az kaç gün?
  3. Hastalık izni nasıl alınır?
  4. Il dışından heyet raporu alınabilir mi?
  5. Refakat iznine dair raporda neler yazılmalıdır?
  6. Refakat izni ucretli mi?
  7. Hastalık izinleri nelerdir?
  8. Başka bir ilden heyet raporu alınabilir mi?

Refakat izin belgesi nereden alınır?

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular sistem tarafından vakit ...

Refakatçi raporu en az kaç gün?

(4) Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresi altı ayı geçemez. (5) İzin süresi içinde refakati gerektiren durumun ortadan kalkması hâlinde memur iznin bitmesini beklemeksizin göreve başlar.

Hastalık izni nasıl alınır?

Hastalık izni kullanmak isteyen bir işçi, hastalandığına ve istirahat etmesi gerektiğine dair doktor raporu almak zorundadır. Böylece hastalığını belgeleyebilir ve belgeyi işverene teslim ederek bu hakkı kullanabilir. Hastalık izni alan işçi için işveren, o işçinin çalışmadığı günler için ücret ödemek zorunda değildir.

Il dışından heyet raporu alınabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Refakat iznine dair raporda neler yazılmalıdır?

Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 10'uncu maddesine göre, refakat sebebiyle izin verilmesine esas teşkil edecek sağlık kurulu raporunda; refakati gerektiren tıbbi sebepler, refakat edilmediği takdirde hayati tehlike bulunup ...

Refakat izni ucretli mi?

Refakatçi izni, hem devlet memurlarına hem de özel sektör çalışanlarına belli bir süreye kadar ücretli olarak verilir. Özellikle son derece hayati durumlarda kullanılan refakat izni, üç aya kadar alınabilir. Bu iznin 4857 sayılı İş Kanunu maddelerinde de yeri ve hükmü vardır.

Hastalık izinleri nelerdir?

4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalışan işçiler, herhangi bir hastalık yaşamaları halinde hastalık izni alarak istirahat edebilir. Hastalık izni, işçinin herhangi bir rahatsızlık yaşadığı durumlarda izin hakkını kullanarak dinlenmesini amaçlar.

Başka bir ilden heyet raporu alınabilir mi?

- Hastanın sevkinin yapıldığı başka bir yerden, alınmış olması gerektiğini anlıyoruz. Bu haller dışında memuriyet mahalli dışından rapor alınması usule aykırı rapor tanımı kapsamına girmekte olup, usule aykırı raporlar karşılığında hastalık izni verilemeyecektir.