Ortanca çiçeği nasıl Köklendirilir?

İçindekiler:

  1. Ortanca çiçeği nasıl Köklendirilir?
  2. Ortanca çiçeği ne zaman budanır?
  3. Mor ortanca nasıl elde edilir?
  4. Ortanca çiçekleri ne zaman kesilir?

Ortanca çiçeği nasıl Köklendirilir?

Kök veren ortanca şubat ayında ayrılır ve farklı bir saksıya ekilebilir. Kolay yöntemlerden biri de su içinde köklendirme işlemidir. Suyun içine ortanca çiçeğini yerleştirdikten sonra haftada bir suyunu değiştirmeli ve bu zaman zarfında köklenmesini beklemeniz gerekir. Köklenen bitki toprağa ekilmelidir.

Ortanca çiçeği ne zaman budanır?

Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır. Yeni tomurcuklardan çiçek açan ortancalar ilkbaharda büyüyen ve budandıktan sonra büyümeye devam eden dallardan çiçek verirler.

Mor ortanca nasıl elde edilir?

Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir.

Ortanca çiçekleri ne zaman kesilir?

Nisandan ağustos ayına kadar, çiçeklenmemiş 2-3 yapraklı dalların kesilip çimlendirilmesiyle çoğaltılır. Üzerinde çiçek olmayan dallardan, 15 cm kadar çelik kesilerek işleme başlanır. Çelik olarak kesilen parça üstte iki yaprak kalacak şekilde yapraklardan temizlenir.