Allahın kelamı işitilir mi?

İçindekiler:

  1. Allahın kelamı işitilir mi?
  2. Allahın mucize kelamı nedir?
  3. Kelamı lafzi ne demek?
  4. Kuranı Kerimin Allah kelamı olduğunun ispatı nedir?
  5. Kelamı nefsi ne demek?
  6. Kelamı ezeli ne demek?
  7. Kuran Allahın kitabı mı?
  8. Basar ne demek Allah'ın sıfatları?
  9. Ezelidir ne demek?
  10. Mucize en iyi nasıl tanımlanır?
  11. Allah'ın kitabı nedir?

Allahın kelamı işitilir mi?

Kelâm sıfatıyla ilgili konulardan biri de ilâhî kelâmın insanlar tarafından gerçek haliyle işitilip işitilemeyeceği hususudur. Bu konudaki görüşler de şöyledir: a) Allah, ezelî kelâmını harf ve ses vasıtası olmaksızın hârikulâde çerçevesinde dilediği kuluna işittirir.

Allahın mucize kelamı nedir?

Peygamberimize (s.a.v.) verdiği mucizelerin en büyüğü Kur'an'dır. Kur'an bir- çok açıdan mucize bir kitaptır. ... Müfessirler, Kur'ân'ın Allah kelâmı olarak mucize olduğunu birçok yönlerden açıkladık- ları gibi, Bedîüzzaman da akıl ve nakli birleştirerek bu konuyu ele almıştır.

Kelamı lafzi ne demek?

kelamlafzi / kelâmlafzî Kelâm-ı nefsîyi anlatan ve insanın kulağına gelen ve söyleyenin ağzından çıkan harfler topluluğu.

Kuranı Kerimin Allah kelamı olduğunun ispatı nedir?

Kur'ân'ın Allah kelamı olduğunun en büyük bir delili Hz. Muhammed (asm)'dır. ... Onun peygamberliğini ispat eden bütün bu deliller, aynı zamanda elindeki kitabın da Allah kelamı olduğunun delilleridir.

Kelamı nefsi ne demek?

kelamnefsi / kelâmnefsî Allahü teâlânın kelâm sıfatının harf ve ses içerisine sokulmadan yâni kelâm-ı lafzî hâlini almadan önceki hâli.

Kelamı ezeli ne demek?

kelamezeli / kelâm-ı ezelî Ezelî, zaman üstü söz.

Kuran Allahın kitabı mı?

Kur'an (Arapça: القرآن el-Kur'an) veya Kur'an-ı Kerim, Müslümanlara göre, ayetleri Allah tarafından Cebrail adındaki melek aracılığıyla İslam peygamberi Muhammed'e vahiyler hâlinde indirilen bir kutsal kitaptır.

Basar ne demek Allah'ın sıfatları?

"Görmek, bilmek, sezmek; görme duyusu ve göz" mânalarına gelen basar, Cenâb-ı Hakk'ın görmeye konu olan şeyleri tam olarak idrak ettiğini ifade eden bir kemal sıfatıdır.

Ezelidir ne demek?

Fârâbî'ye göre de tam anlamıyla ezelî olan sadece "ilk varlık" yani Allah'tır. ... Buna göre Tanrı zât ve mertebe bakımından ezelîdir; şu anlamda ki O illeti bulunmayan varlık olup kendisi diğer bütün varlıkların illetidir ve bu mânada ezelî olarak bütün varlıklardan öncedir.

Mucize en iyi nasıl tanımlanır?

Sözlükte “insanı aciz bırakan, olağan üstü, garip tuhaf şey” manalarına gelen mucize, terim olarak “yüce Allah'ın, peygamberlik iddiasında bulunan peygamberini doğrulamak desteklemek için yarattığı, insanların aynısını getirmekten aciz kaldığı olağanüstü olay” diye tanımlanır.

Allah'ın kitabı nedir?

Bütün dinlerde kutsal kitap anlayışı bulunur. Yüce Allah'ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'dir.