Hamilelikte ilk 3 ay neden kanama olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte ilk 3 ay neden kanama olur?
  2. Gebelikte kanama olması normal mi?
  3. 8 haftalık hamilelikte kanama neden olur?
  4. Hamilelikte kanama kaç günde geçer?
  5. 8 haftalık gebelikte kahverengi akıntı normal mi?
  6. 8 haftada yerleşme kanaması olur mu?

Hamilelikte ilk 3 ay neden kanama olur?

İlk aylarda kanamalar genellikle bebeğin rahmin içine yerleşirken neden olduğu kanamalardır. Bebek kendine rahim duvarında bir yer açarak oraya yerleşir. İşte bu yerleşme sırasında hafif miktarda yani birkaç damla kan gelebilir. Bu birçok hamilenin yaşadığı bir durumdur ve önemli bir kanama değildir.

Gebelikte kanama olması normal mi?

Hamileliğin özellikle ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Bu yüzden hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normal sayılır. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal bir bulgu değildir. Fakat hamilelikte tüm gebelerin 'sinde görülebilir.

8 haftalık hamilelikte kanama neden olur?

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir "plasental shift (devir teslim) kanaması" görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..

Hamilelikte kanama kaç günde geçer?

Hamileliğin ilk 3 aylık sürecinde normal olarak değerlendirilen yerleşme kanaması ve benzeri türde yaşanan kanamalar, yaklaşık 6 ila 12 gün aralığında gerçekleşir.

8 haftalık gebelikte kahverengi akıntı normal mi?

Hamilelikte kahverengi akıntı genellikle anne adayları için endişe verici olsa da, başka bir semptom oluşmadığı sürece normal kabul edilmektedir.

8 haftada yerleşme kanaması olur mu?

Lekelenme: Gebeliğinizin 8. haftasında lekelenme görmeniz bir sorunun varlığına işaret ediyor olabilir. Bu dönemde görülen kanamanın nedeni düşük olabilir. Ancak 8. haftada cinsel ilişki gibi nedenlerle de kanama görülüyor olabilir. Nedenin ne olduğunu bulmak için doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.