Zeytin sineği ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Zeytin sineği ilacı ne zaman atılır?
  2. Zeytin sineği tuzağı ne zaman asılır?
  3. Zeytin sineği yumurtalarını nereye bırakır?
  4. Zeytine hangi ilaç atılır?
  5. Zeytin kurdu nasıl olur?
  6. Zeytin sineğine besi tuzağı nasıl yapılır?
  7. Zeytin ağacı neden Kurtlanır?
  8. Zeytin sineği neden olur?
  9. Zeytin Guvesi yilda kac dol verir?
  10. Ağustos ayında zeytine hangi ilaç atılır?
  11. Zeytin Kurtlanir mi?
  12. Zeytin ağacı sinek yapar mı?
  13. Zeytin kurdu nasıl oluşur?
  14. Zeytin kurdu nasıl anlaşılır?
  15. Zeytin güvesi nasıl olur?
  16. Zeytinde Pamuklu ilacı ne zaman atılır?

Zeytin sineği ilacı ne zaman atılır?

Bölge farklılıkları dikkate alınarak , meyvelerin yumurta koyma olgunluğuna geldiği dönemde vuruk sayımları yapılarak, yeterli vuruk ve tuzaklarda yakalanan Zeytin sineği ergin sayısında artış görülmesi halinde ilaçlamaya geçilmelidir. Bu nedenle tuzakların haziran ayının ilk yarısından itibaren asılması gerekmektedir.

Zeytin sineği tuzağı ne zaman asılır?

Tuzaklar Temmuz ayı başından itibaren asılabilir. Larvadan çıkan sinekler ağaçlara gittiğinde tuzaklardaki DAP gübresi eriyiğinin kokusunu alır ve deliklerden içeri girer geri çıkış yapamaz, böylelikle zeytin sineğinin çoğalmasının önüne geçilir.

Zeytin sineği yumurtalarını nereye bırakır?

Meyvelerin yumurta konulmaya elverişli hale gelmeye başladığı haziran sonlarında çiftleşen dişiler, öncelikle iri, parlak ve yağlanmaya başlamış zeytin meyvelerine yumurtasını, yumurta koyma borusu ile açmış olduğu V şeklindeki yarığa bırakır. Bir dişi, bir zeytin meyvesine ancak tek bir yumurta bırakabilir.

Zeytine hangi ilaç atılır?

Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.

Zeytin kurdu nasıl olur?

Zeytin Kurdu Tanımı ve Yaşayışı: Ergin genellikle kızıl kahve renkli ve üzeri sarımsı renkte sık tüylerle örtülüdür. Kışı toprakta pupa döneminde diyapoz halinde geçiren böcekler yıllara göre havaların erken ısınmasına bağlı olarak mart sonu ve genellikle nisan ayından itibaren çıkmaya başlarlar. Yılda bir döl verir.

Zeytin sineğine besi tuzağı nasıl yapılır?

Zeytin sineği besi tuzağı; DAP (Diamonyum Fostat-18-46-0) gübresinin, %'lik oranla (50 gr. gübre/1 litre su) suda eritilip pet şişelerin yarısına kadar doldurularak üst kısmında karşılıklı olarak açılan 5 mm çapında 2 delikle, ağzı kapalı olarak ağaçların güneyine 1,5-2 m. yüksekliğe asılmasıyla uygulanmaktadır.

Zeytin ağacı neden Kurtlanır?

Yumurtalar meyve eti içerisine bırakılmakta ve bu yumurtalardan çıkan kurtlar meyve etinde beslenerek zarar oluşturan zeytin sineği larvalarının zararı halk arasında 'zeytin kurtlanması' olarak bilinir. Bunun önlenmesi için zeytin sineği erginlerinin yumurta bırakmadan önce ilaçlanması gerekir.

Zeytin sineği neden olur?

Dişi sinekler yumurtalarını, yağlanmaya başlayan zeytin meyvelerinin eti içerisine bırakırlar. Yumurtalar, hava sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte 2-10 gün içerisinde açılır. Sinek yumurtalarından çıkan larvalar-kurtçuklar meyve etinde galeriler açarak beslenmeye başlar.

Zeytin Guvesi yilda kac dol verir?

Yaşayışı ve zararı: Zeytin güvesi yılda üç döl verir. Her döl, zeytin ağacının ayrı bir fenolojik döneminde zararlı olur. Her döl, zarar yaptığı fenolojik döneme göre; “Yaprak dölü”, “Çiçek dölü”, “Meyve dölü” şeklinde isimlendirilir.

Ağustos ayında zeytine hangi ilaç atılır?

AĞUSTOS. Zeytinliklerde sulama ve yabani ot mücadelesine devam edilir. Zeytin sineği ve ağaç kurduna karşı mücadele için eğer gerek varsa yapraktan potasyum nitrat ve üre verilebilir.

Zeytin Kurtlanir mi?

Zeytin sineğinin zeytindeki asıl zararını yavruları olan larvaları yani kurtçukları yapmaktadır. ... Sinek yumurtalarından çıkan larvalar-kurtçuklar meyve etinde galeriler açarak beslenmeye başlar. Bu nedenle halk arasında 'zeytin kurtlanması' olarak bilinir.

Zeytin ağacı sinek yapar mı?

​Zeytinin ana zararlısı olan Zeytin sineği, Ülkemizde hemen hemen tüm zeytin alanlarında bulunur. Zeytin sineğinin zeytindeki asıl zararını yavruları olan larvaları yani kurtçukları yapmaktadır. ... Sinek yumurtalarından çıkan larvalar-kurtçuklar meyve etinde galeriler açarak beslenmeye başlar.

Zeytin kurdu nasıl oluşur?

Dişiler, nohut büyüklüğünü almış meyvelerin kabuk altlarına yumurtalarını bırakırlar. Yumurta iklim koşullarına bağlı olarak 9–14 günde açılır. Yumurtadan çıkan larva zeytinin etli kısmı ile beslenerek gelişmesini sürdürür. Olgun larva toprağa inerek pupa olur.

Zeytin kurdu nasıl anlaşılır?

Zeytin kurdu genel görünüş itibariyle baştan arkaya doğru hafif konik ve yuvarlak şekillidir. Ergin genellikle kızıl kahve renkli ve üzeri sarımsı renkte sık tüylerle örtülüdür.

Zeytin güvesi nasıl olur?

Bir haftada açılan yumurtalardan çıkan larvalar, yumurta kabuğu altından, meyve sapı dibinden girer, çekirdeğe doğru ilerler. Larvalar meyveye girerken, sapla meyvenin bağlantısını bozarlar. Bu tür meyveler buruşup kararır ve dökülür. Bunlara “karabiber dökümü” denir.

Zeytinde Pamuklu ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.