Kol ağrısı egzersizleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kol ağrısı egzersizleri nelerdir?
  2. Codman egzersizleri nelerdir?
  3. Pendulum egzersizleri nelerdir?
  4. Sarkaç egzersizleri nedir?
  5. Mckenzie egzersizleri nelerdir?

Kol ağrısı egzersizleri nelerdir?

Sağlam elinizle masa kenarından tutunun ve hafifçe öne doğru eğilin. Ağrılı kolunuza ütü gibi bir ağırlık alarak, önce saat yönünde, daha sonra saat yönünün tersine doğru daireler çevirin. Sağlam elinizle aşağıdan iterek, ağrılı kolunuzu önden yukarı kaldırın. En son noktada 5'e kadar sayın ve indirin.

Codman egzersizleri nelerdir?

Codman Egzersizleri Bir ayağınızla öne adım alıp, masa gibi sabit bir yüzeyden destek alarak öne eğilin. Ağırlık yardımıyla kolunuzu serbest bırakın: Sarkaç gibi öne - arkaya hareket ettirin. Sağa - sola hareket ettirin, c) Saat yönünde ve tersinde daireler çizin.

Pendulum egzersizleri nelerdir?

📚Codman(Pendulum) egzersizleri omuz cerrahisi ve yaralanmalardan sonra distraksiyon sağlamak ve eklemin pasif eklem hareket açıklığını kolaylaştırmak için tercih edilen bir egzersizdir.

Sarkaç egzersizleri nedir?

A) Sarkaç Egzersizi: Dizlerinizi ve belinizi hafif öne bükerek bir elinizle bir masaya tutunun, diğer elinizi serbestçe sarkıtın. Serbest kolunuzu, dirseğinizi düz tutarak (a) öne arkaya, (b) sağa sola, (c) daireler yapacak şekilde birer dakika sallayın.

Mckenzie egzersizleri nelerdir?

Hastaların toleransına ve ağrı şiddetine bağlı olarak her gün veya günaşırı, günün belli zamanlarında uygulanabilen egzersizlerdir. Bu egzersizlerle omurgayı saran ve etrafındaki kaslar kuvvetlendirilir. Lordoz korunarak omurga disklerine düşen basınç azaltılır. Bu hareket, belinizdeki baskıyı azaltarak ağrıyı azaltır.