Hamilelikte karın sert mi olur yumuşak mi?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte karın sert mi olur yumuşak mi?
  2. Doğum kasılmaları ne zaman başlar?
  3. Hamilelikte karın şişliği ne zaman başlar?
  4. Doğum kasılması neye benzer?

Hamilelikte karın sert mi olur yumuşak mi?

Bu oldukça doğal bir durumdur. Gebelik döneminde kilo artışıyla karın bölgesinde sertleşme ve şişlik hissedilebilir. Annenin Fiziksel Yapısı: Hamilelikte rahim içerisinde büyüyen bebek karnınızın şişmesine neden olur. Zayıf anne adaylarında bebeğin büyümeye başlamasıyla karın sertleşmesi daha erken ortaya çıkabilir.

Doğum kasılmaları ne zaman başlar?

Üyesi Gökçenur Gönenç, anne adaylarını hamilelik sürecindeki kasılmalar hakkında bilgilendirdi. Gebelik süresince özellikle gebeliğin 22. Haftasından sonra kasılmaların başlaması normaldir.

Hamilelikte karın şişliği ne zaman başlar?

Ana nedenlerinden biri ise hormonal dengesizliktir. Progesteron hormonu genellikle vücut ve gastrointestinal sistem içinde düz kas dokularını rahatlatır. Bu yavaş sindirim süreci gaz, geğirme ve şişkinliğe neden olur. Hamileliğin 12. haftasından itibaren de şişkinlik devam edebilir.

Doğum kasılması neye benzer?

Doğum sancısı rahmin bir yumruk gibi kasılıp gevşemesiyle karakterizedir. Başlangıçta bu kasılmalar düzensizdir ve uzun aralıklarla gelir. Doğumun erken evrelerinde gerçekleşen bu kasılmalar, rahim ağzının açılarak bebeğin başının doğum kanalına girmesi için gereklidir.