İşyeri hekimi kimlere zorunlu?

İçindekiler:

  1. İşyeri hekimi kimlere zorunlu?
  2. İşyeri hekimi kaç kişi için zorunlu?
  3. İşyeri hekimi bulundurma zorunluluğu ertelendi mi?
  4. Az tehlikeli bir iş yerinde kaç çalışan için tam zamanlı iş yeri hekimi görevlendirilir?
  5. İşyeri hekimi hangi tehlike sınıfında çalışabilir?

İşyeri hekimi kimlere zorunlu?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda yapılan son düzenlemeye göre; 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kafeler, terziler, hukuk büroları, muhasebe büroları, eczaneler, berberler, manavlar, lokantalar, kapıcı bulunduran apartmanlar gibi 50'den az çalışanı olan tüm iş yerlerinde de iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi ...

İşyeri hekimi kaç kişi için zorunlu?

01.07.2020 Tarihinden itibaren 50 çalışan sayısından daha az kişi ile az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren işletmeler ile kamu kurumlarında iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamaya geçti.

İşyeri hekimi bulundurma zorunluluğu ertelendi mi?

Buna göre 50'den az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri ile kamuya ait işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirme yükümlülüğü 2024 yılına ertelendi. Değişiklik ile iş güvenliği uzmanlarının bir üst sınıfa bakma izni de aynı tarihe uzatıldı.

Az tehlikeli bir iş yerinde kaç çalışan için tam zamanlı iş yeri hekimi görevlendirilir?

Tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir.

İşyeri hekimi hangi tehlike sınıfında çalışabilir?

“MADDE 12 – (1) (Değişik:RG-14-29209) İşyeri hekimleri, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 5 dakika. b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.