Vertigo sırasında ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Vertigo sırasında ne yapılmalı?
  2. Vertigo için hangi ilaçlar kullanılır?
  3. Vertigo için hangi testler yapılır?
  4. Vertigo testi nasil yapılır?
  5. Vertigo testi ne kadar sürer?
  6. Doktor vertigoyu nasıl anlar?
  7. Vertigo hastaları nasıl yastık kullanılır?

Vertigo sırasında ne yapılmalı?

Vertigo atağı sırasında kendinizi mutlaka güvenli bir bölgeye alın, emniyetli bir pozisyonda oturun ve vertigonuzun geçmesini bekleyin. Çünkü, genellikle vertigo atakları yavaşlayıp azalan hastalıklardır. Mutlaka bir araç kullanıyorsanız aracınızı yavaşlatın, kenara çekin ve bekleyin.

Vertigo için hangi ilaçlar kullanılır?

3.1.Betahistin (Betaserc®, Vasoserc®, Vestibo®, Rotastin®): Vertigo tedavisinde sıklıkla kullanılan santral etkili bir histamin analoğudur.

Vertigo için hangi testler yapılır?

Başdönmesinde Yapılan Testler
  • Odyogram (İşitme testi)
  • Timpanogram (Kulak basınç testi)
  • OAE ( Oto Akustik Emisyon )
  • BERA ( İç kulak –Bevin Sapı Ölçümü )

Vertigo testi nasil yapılır?

Hastadan sabit bir hedefe bakması istenir. Hasta gözlerini hedefe sabitlemişken testi yapan kişi hastanın başını ani ve hızlı bir şekilde test yapılan planda 20-30 derece sağa-sola döndürüp tekrar orta hatta getirerek bu sırada oluşan göz hareketlerinin kaydı yapılır ve bu hareketler bilgisayar ortamında analiz edilir.

Vertigo testi ne kadar sürer?

Test yaklaşık olarak bir saat sürüyor VNG testinde hastaya üzerinde infrared kamera bulunan bir gözlük taktırılır. Bu gözlük sayesinde hastanın istirahat halinde iken ve çeşitli görsel ve vestibüler uyaranlar sırasındaki göz hareketleri takip edilir ve bilgisayar ortamında kaydedilir.

Doktor vertigoyu nasıl anlar?

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır: Baş dönmesi şikayeti ile hekime başvuran hastaya kulak muayenesi ve nörolojik muayene yapılarak sorunun kulakta mı yoksa beyinde mi olduğu ile ilgili fikir edinmeye çalışılır. İşitme testi, iç kulakla ilgili denge testi, Beyin elektrosu (EEG), Tomografi veya MR incelemeleri yapılabilir.

Vertigo hastaları nasıl yastık kullanılır?

Kulak kristallerinin yer değişikliğine bağlı olan vertigoda hasta kulağın üst tarafta kalacak şekilde yatmaları önerilmektedir. Ama en ideali 2 yastık yüksekte ve orta hatta yatmalarıdır.