Yenidoğan bebekte solunum sıkıntısı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Yenidoğan bebekte solunum sıkıntısı nasıl anlaşılır?
  2. Yeni doğan bebek neden solunum sıkıntısı yaşar?
  3. Yeni doğan bebeklerde hırıltı neden olur?
  4. Yeni doğan bebek uykuda inlemesi neden olur?
  5. Yeni doğan bebek nereden nefes alır?
  6. Yeni doğan bebek uyurken ses çıkarır mı?

Yenidoğan bebekte solunum sıkıntısı nasıl anlaşılır?

Bebeklerde nefes alırken karnın inip kalkması sağlıklı bir belirtidir. Fakat bunu daha hızlı ve kesik kesik yapması, solunum sıkıntısına işaret etmektedir. Bebeğinizde hırıltılı nefes alma gibi bir durum söz konusu ise size en önemli belirtiyi veriyor olabilir.

Yeni doğan bebek neden solunum sıkıntısı yaşar?

Arslan, bu nedenleri şöyle sıraladı: "Bebeklerdeki solunum yetersizliğinin nedenleri hava yollarında tıkanıklık olması, akciğer hastalıkları, solunum yolu güçlüğü sendromunun olması, pnömoni (zatürre), akciğerde kanama, kronik akciğer hastalıkları, kalp hastalığı, enfeksiyonlar, doğuştan gelen metabolizma bozuklukları, ...

Yeni doğan bebeklerde hırıltı neden olur?

Yenidoğan bebeklerde sık karşılaşılan hırıltılı solunumun en önemli nedeni, bebeğin kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının yetişkinlere kıyasla çok daha dar olmasıdır. Aynı zamanda bebeklerin bronşlarının çok ufak olması nedeniyle burada biriken balgam benzeri sıvılar, bebeklerin enfes almasını güçleştirmektedir.

Yeni doğan bebek uykuda inlemesi neden olur?

İnleme: Hava yetersizse, vücut çocuk her nefes aldığında havayı akciğerlerinde sıkıştırarak akciğerlerin açık kalmasına neden olur. Solunum sıkıntısının bir başka hayati belirtisi olan sürekli bir inlemeye neden olur.

Yeni doğan bebek nereden nefes alır?

Doğum sonrası plasentanın görevi biter ve bebeğin artık dış ortama uyum sağlaması, akciğerlerini kullanması gerekir. Bebek, doğuma hazırlanırken, yani doğum yaklaştığında, bebeğin akciğerlerinde var olan sıvı vücut tarafından emilir. Böylece doğum sonrası bebeğin nefes alması ile akciğerlerine hava dolar.

Yeni doğan bebek uyurken ses çıkarır mı?

Homurtular ve diğer uykusesleri normaldir ve nadiren bir tepki vermenizi gerektirirler. Fakat bazennefesin sonunda gelen homurtu tıbbi kontrol gerektirebilir. Yeni doğan bebeklerin nefes sırasında ses çıkarma nedeniyetişkinlerle aynıdır. Hava kanalını bir mukus parçası veya kurumuş süttıkamaktadır.