Servikal lordoz azalmıştır ne demektir?

İçindekiler:

  1. Servikal lordoz azalmıştır ne demektir?
  2. Servikal lordoz düzleşmiştir ne anlama gelir?
  3. Lordoz boyun nedir?
  4. Servikal lordoz artması ne demek?
  5. Boyun röntgeninde neler çıkar?
  6. Omurga düzleşmesi nasıl tedavi edilir?
  7. Boyun filmi neden çekilir?

Servikal lordoz azalmıştır ne demektir?

Boyun düzleşmesi boyun MRG (emar) raporlarında “servikal lordozda azalma”, eğriliğin tersine dönmesi “kifotik açılanma” olarak raporlanabilir. Boyun düzleşmesi toplumda yaygın olarak görülür. En ciddi boyun sorunlarından olmamakla beraber ağrı, tutukluk gibi sorunlara zemin hazırlar ve yaşam kalitesini bozabilir.

Servikal lordoz düzleşmiştir ne anlama gelir?

Servikal lordoz düzleşmesi olarak adlandırılan boyun düzleşmesi, teknolojinin ilerlediği ve sedanter (hareketsiz) yaşam tarzının giderek arttığı günümüzde sıkça karşılaşılan bir problemdir. Boyun düzleşmesi kısaca, boynun kendine has kıvrımını kaybetmesi sonucunda oluşur.

Lordoz boyun nedir?

İnsanlarda bel bölgesindeki çukurun aşırı olması durumu lordoz olarak adlandırılmaktadır. Eğer sırtındaki tümsek ise gereğinden fazla olduğunda kifoz olarak adlandırılmaktadır. Servikal lordoz terimi boyundaki normal şekilde seyreden kıvrıma verilen bir isimdir.

Servikal lordoz artması ne demek?

Servikal lordoz, boyun bölgesinde içe doğru anormal bir kurvatürdür ve bu da başın normal pozisyonunun ötesinde ileriye doğru (veya çıkıntılı) görünmesini sağlar. Ayrıca servikal omurganın düzeldiği veya diğer yönde yayıldığı bir ters lordoz (servikal kifoz olarak bilinir) vardır.

Boyun röntgeninde neler çıkar?

Bir boyun röntgeni ayrıca ses telleriniz, tonsiller, adenoidler, trakea (nefes borusu) ve epiglottis (yuttuğunuzda nefes borunuzu örten doku flepi) dahil çevre yapıları da gösterir.

Omurga düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

Bel düzleşmesinin tedavisinde genellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon tercih edilir. Öncelikle çeşitli egzersizlerle bel bölgesindeki sertleşmiş kaslar rahatlatılmalıdır. Bunun için de germe, güçlendirme ve esneme egzersizleri yapılabilir. Kaslarda oluşan ağrıları hafifletmek için kas gevşetici ilaçlar kullanmalıdır.

Boyun filmi neden çekilir?

Boyun emarı kanser, tümör, fıtık ve benzeri sağlık problemlerinden kuşkulanılması halinde veya kontrol amaçlı çekilir. Hastalar boynundaki çeşitli şikayetlerde doktora göründüğünde önce standart muayene akabinde ise kesin tanı koyabilmek için MR talep edilir.