Iktisat bölümü kpss hangi puan türü ile alıyor?

İçindekiler:

  1. Iktisat bölümü kpss hangi puan türü ile alıyor?
  2. Hangi KPSS sınavına girmeliyim?
  3. İktisat hangi puan türü ile alıyor?
  4. Bakanlıklar Hangi KPSS puan türüyle alıyor?
  5. Sosyoloji mezunları hangi KPSS?
  6. Uzman yardımcılığı için hangi KPSS?

Iktisat bölümü kpss hangi puan türü ile alıyor?

Çünkü İktisat / Ekonomi mezunu adayların KPSS A Grubu puan türlerinin hesaplanması için Lisans oturumundaki testlerin de ağırlığı bulunmaktadır. Ancak adayların KPSS A grubu puanlarının hesaplanması ve bu puanları kullanabilmeleri için sınava tek yıl ya da çift yılda girmesinin herhangi bir önemi bulunmamaktadır.

Hangi KPSS sınavına girmeliyim?

Alan sınavına girmek isteyen arkadaşlar genel kültür genel yetenek + Cumartesi sabah + Cumartesi Öğleden sonra sınavlarına girmeleri yeterli. Ancak kendilerine nokta bir hedef belirlemişler ise örneğin sgk denetmen yardımcılığı gibi yada kaymakamlık gibi, pazar sabah oturumunada girmeleri gerekiyor.

İktisat hangi puan türü ile alıyor?

İktisat 20 ve 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
ÜniversiteBölüm AdıPuan Türü
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İSTANBUL)İktisat (Fransızca)EA
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(ANKARA)İktisat (İngilizce)EA
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)İktisat (Burslu)EA
4 satır daha

Bakanlıklar Hangi KPSS puan türüyle alıyor?

Özel bir yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetiştirme programı sonrası yeterlilik sınavına tabi tutulan Başbakanlık ve Bakanlıklara ait müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör, denetçi gibi kadrolara KPSS-A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınavlara da KPSS-A ...

Sosyoloji mezunları hangi KPSS?

A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Uzman yardımcılığı için hangi KPSS?

Uzman yardımcısı (istatistik) kadrosu için başvuruda bulunan adaylardan KPSS P12 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 40 kişi, içerisinde yer alması (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir.)