Kekik kaynatmak neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kekik kaynatmak neye iyi gelir?
  2. Kekik nerelerde kullanılır?
  3. Dağ kekiği ne işe yarar?
  4. Kekik sapı ne işe yarar?

Kekik kaynatmak neye iyi gelir?

Yüksek antioksidan içeriği ve güçlü anti-viral özelliklerinden dolayı kekik çayı, hafızayı uyarmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürüğü hafifletmeye, ateşi düşürmeye ve soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Kekik nerelerde kullanılır?

Kekik, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olup, soğuk algınlığı ve öksürük için mükemmel bir ilaçtır. Kekik ayrıca bronşit tedavisinde de kullanılır. Kekik yağı en güçlü doğal antimikrobiyallerden biridir, bu nedenle boğaz ağrısının tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Dağ kekiği ne işe yarar?

Çocuklarınızda görülen kansızlık ve iştahsızlık gibi problemlerin çözümünde kullanılır. Dağ kekiği suyu, romatizmal hastalıklara da oldukça iyi gelir. Romatizması olanlar romatizma sıkıntısı yaşadıkları bölgeleri dağ kekiği suyu ile masaj yapabilirler. Grip, astım, bronşit gibi hastalıklar için çok iyi bir ilaçtır.

Kekik sapı ne işe yarar?

Kekiğin antiseptik ve antibiyotik özellikleri, öksürük ve bronşit gibi solunum ve soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi solunum yolları için etkili bir ilaçtır. Kekiğin bronşit tedavisinde çok etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kekik, K vitamini ve mükemmel bir demir, kalsiyum ve manganez kaynağıdır.