Yurtdışında okuyanlar KYK alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Yurtdışında okuyanlar KYK alabilir mi?
  2. Kıbrıs'ta KYK bursu ne kadar?
  3. Kyk yurtdışı burs başvurusu ne zaman?
  4. MEB bursu kimlere çıkar?

Yurtdışında okuyanlar KYK alabilir mi?

Yurt dışında ön lisans, lisans, master, doktora, düzeyinde yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, yurt içinde öğrenim gören öğrencilerin faydalandığı Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu veya öğrenim kredisi hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Kıbrıs'ta KYK bursu ne kadar?

KKTC'de öğrenim gören öğrenciler için 2021 burs ve kredi miktarı 664 TL'den 785 TL'ye yükseldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde okuyup KYK dan burs veya kredi alan öğrenciler 2021 Ocak ayında 785 TL Ödeme alacak.

Kyk yurtdışı burs başvurusu ne zaman?

3. BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİ MÜRACAAT TARİHLERİ; Burs ve öğrenim kredisi müracaatları, her yıl muhtemelen eylül veya ekim veya kasım ayları içerisinde alınmaktadır. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır.

MEB bursu kimlere çıkar?

MEB Öğretmenlik Bursu 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Kaç Öğrenciye Verilecek? 5000 öğrenciye burs verilecektir. Resmi Anadolu öğretmen liselerinden mezun olup, ilk beş tercihinde bu programlara (branşlara) yerleşip kontenjana giremeyenler de kontenjana bağlı kalınmaksızın bursluluk hakkından yararlandırılacaktır.