KYK Genel Müdürlüğüne dilekçe nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. KYK Genel Müdürlüğüne dilekçe nasıl yazılır?
  2. Öğrenim kredisini uzatmak mümkün mü?
  3. Normal öğrenim süresi içinde kredi almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?
  4. Dönem uzayınca KYK kesilir mi?
  5. Öğrenim kredisi alanlar burs başvurusu yapabilir mi?
  6. Öğrenim kredisi almak istemeyenler ne yapmalı?
  7. KYK kredi sonradan iptal edilir mi?
  8. Mektubun sol üst köşesine ne yazılır?
  9. Dilekçe zarfında adres nereye yazılır?
  10. Dönem uzatanlar burs alabilir mi?

KYK Genel Müdürlüğüne dilekçe nasıl yazılır?

»Her yerde olduğu gibi dilekçe yazarken de yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmelidir. »Dilekçeyi yazan kişi, adını, soyadını ve açık adresini belirtmelidir. »Dilekçede tek bir imza bulunmalıdır. Ortak bir konu hakkında birden çok kişi dilekçe yazdığında ise her biri ayrı ayrı dilekçe yazıp imzalamalıdır.

Öğrenim kredisini uzatmak mümkün mü?

Öğrenimlerini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerin burs/kredi alma hakkı devam eder mi? Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.

Normal öğrenim süresi içinde kredi almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almaya devam etmek istememeleri halinde www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bağlantısından burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmaları gerekmektedir.

Dönem uzayınca KYK kesilir mi?

Burs her öğrenciye çıkmazken öğrenim kredisi isteyen her öğrenciye çıkmaktadır. ... 1 sene hazırlık okuyan öğrenciler için öğrenim kredisi süresi 5 yıldır. Eğer okulunuz 6 ve daha fazla yıla uzarsa öğrenim krediniz kesilir.

Öğrenim kredisi alanlar burs başvurusu yapabilir mi?

Hayır. Ancak kredi aldıktan sonra KYK öncelikli öğrenci durumuna düşerseniz, KYK'ya başvurmanız halinde krediniz bursa dönüşür.

Öğrenim kredisi almak istemeyenler ne yapmalı?

Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almaya devam etmek istememeleri halinde www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bağlantısından burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmaları gerekmektedir.

KYK kredi sonradan iptal edilir mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredi imkanından yararlanmaya hak kazanan öğrenciler taahhütname onayı yapsa bile krediyi almak istedikleri zaman iptal etme hakkına sahiptirler.

Mektubun sol üst köşesine ne yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Dilekçe zarfında adres nereye yazılır?

* Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.

Dönem uzatanlar burs alabilir mi?

Yine 4 yıllık üniversite programını 4+ yıla uzatan öğrencilerin bursu kesilmektedir. Çünkü KYK, okulunu uzatan öğrencilerin otomatik olarak bursunu kesmektedir. Bununla birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu, okulunu uzatan öğrencilerin öğrenim kredisini de kesmektedir.