Gözde katarakt nasıl oluşur?

İçindekiler:

  1. Gözde katarakt nasıl oluşur?
  2. Gözde katarakt olmaması için ne yapmalı?
  3. Katarakt gözlükle düzelir mi?
  4. Katarakt muayenesi nasıl yapılır?
  5. Katarakt nasıl düzeltilir?
  6. Katarakt tanisi nasil konur?

Gözde katarakt nasıl oluşur?

Katarakt hastalığı, göz bebeğinin arkasındaki görmeyi sağlayan doğal merceğin saydamlığını kaybederek matlaşması sonucu ortaya çıkmaktadır. Göz, yapıları olan kornea ve lensin kırıcılığı ve saydamlığı sayesinde net görmeyi sağlar. Yani lenste saydamlığın azalması, kesikliklerin oluşmasına katarakt denir.

Gözde katarakt olmaması için ne yapmalı?

Adnan İpçioğlu, "Genel göz sağlığını korumak içinde gözümüzün her gün C vitamini alması gerekir. E vitamini içeren besinler; buğday, badem, fındık ve yer fıstığı gibi gıdalar gelmektedir. A vitamini ise göz gribine ve alerjilere karşı koruduğu gibi katarakt hastalığının oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Katarakt gözlükle düzelir mi?

Bulanıklık sisli görme şeklinde de olabilir. Katarakt nedeniyle ortaya çıkan görme bulanıklığı gözlük takmak veya varolan gözlük numaralarının değişmesiyle düzelmez.

Katarakt muayenesi nasıl yapılır?

Katarakt tanısında en önemli muayene aracı biyomikroskopik muayenedir. Kesin tanı bu yöntemle konur. Ancak tüm hastalıklarda olduğu gibi katarakt tanısında da anamnez önemli bir yer tutar. Özellikle görmeyi engelleyen başka bir hastalık düşünme konusunda çok önemlidir.

Katarakt nasıl düzeltilir?

Kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Katarakt ilerledikçe görmeyi belirgin olarak azaltarak hastanın yaşantısını rahatsız etmeye başlar. Katarakt ameliyatı için kullanılan teknoloji ve göz içine konulan merceğin kalitesi ameliyatın başarısını ve en önemlisi hastanın görme kalitesini belirler.

Katarakt tanisi nasil konur?

Tanı gözün biomikroskopik muayenesi ile konur... Katarakt cam gibi saydam olan göz merceğinin (lens), şeffaflığını kaybederek (buzlu cam gibi) bulanık görmeye neden olmasıdır. Tanı gözün biomikroskopik muayenesi ile konur.