Oyun jeli ile slime nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Oyun jeli ile slime nasıl yapılır?
  2. Slime jeli ile Boraksla nasıl slime yapılır?
  3. Slime jeli nasıl yumuşatılır?
  4. Slime jelinin içinde ne var?
  5. Boraks nasıl yapılır malzemeleri?
  6. Slime ne kadar boraks konulur?
  7. Tutkalsız slime nasıl yapılır tarifi?
  8. Yapışan slime nasıl toparlanır?
  9. Slimenin malzemeleri nereden alınır?
  10. Boraks ın içinde ne var?
  11. Slime yapımında boraks nasıl kullanılır?
  12. Slime yaparken boraks nasıl kullanılır?
  13. Hazır slime cıvık olursa ne yapılır?

Oyun jeli ile slime nasıl yapılır?

Öncelikle bir su bardağı, ılık suya çay kaşığı ucu ile boraks ve bir çay kaşığı ucu ile gıda boyasını ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırın ve kenara alın. Diğer yandan bir kaseyi hazır olan bir bardak su bazlı tutkalı dökün, bunun üzerine ise bir bardak oda sıcaklığındaki suyu ilave edin. Karıştırmaya devam edin.

Slime jeli ile Boraksla nasıl slime yapılır?

1 bardak suyun içine boraks tozunu ekle, tamamen eriyene kadar karıştır. Borakslı suyunu bir köşeye ayır. Başka bir kap içerisine tutkalı dök, üzerine tıraş köpüğünü ekle. Köpüren duş jeli ya da sıvı sabunu da eklersen slime'ın daha da pofuduk olur.

Slime jeli nasıl yumuşatılır?

Yöntem 1 / 2: Slime'ı Yumuşatmak İçin Basit Yöntemler Kullanmak
  1. Biraz su ekle. Kulağa fazla basit geliyor, değil mi? ...
  2. Biraz antibakteriyel jel dök. Slime'ı yumuşatmanın başka bir yolu da içine bir ya da iki damla antibakteriyel jel dökmektir. ...
  3. Losyonla nemlendir. ...
  4. Biraz daha yapıştırıcı ekle.

Slime jelinin içinde ne var?

"Zıp zıp hamurunun içine boraks, gıda boyası, zamk, tutkal, bazen de oje, tıraş köpüğü ve tıraş losyonu katılıyor. Yapıştırıcılar kırtasiyelerden, boraks ise eczanelerden rahatlıkla temin edilebiliyor. Bu madde; zehirli etkileri, bağımlılık yapıcı etkileri ve alerjik etkileriyle zarar veriyor.

Boraks nasıl yapılır malzemeleri?

Peki, boraks evde nasıl yapılır? 1 su bardağı tutkal, 1 yemek kaşığı borax tozu, 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su ve gıda boyası içeren boraks malzemeleri ile evde slime oyun hamuru yapılabilir. 1 su bardağı sıcak su içerisine 1 yemek kaşığı boraks tozu eklenir ve eriyinceye kadar iyice karıştırılır.

Slime ne kadar boraks konulur?

1 yemek kaşığı boraksı, 1 su bardağı sıcak suyun içine koyup, iyice karıştırın. Boraks tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Başka bir kavanoza, 1/2 su bardağı tutkalı ve sıcak suyu karıştırın.

Tutkalsız slime nasıl yapılır tarifi?

Malzemeleri
  1. 25 gram şampuan (yaklaşık 1/4 su bardağı – kıvamı katı olan şampuanlar daha iyi sonuç verecektir.)
  2. 50 gram mısır nişastası (yaklaşık yarım su bardağı)
  3. Gıda boyası (isteğe bağlı)
  4. Malzemeleri içinde yoğurmak için cam ya da plastik bir kap.
Daha fazla öğe...

Yapışan slime nasıl toparlanır?

Slime'ı eline al; biraz yapışkan olacaktır. Slime'ı çekip uzat, sonra tekrar sıkıştır. Slime yapışkanlığını yitirene kadar bunu birkaç dakika boyunca yap. Slime hâlâ yapışkansa 1/4 tatlı kaşığı kontak lens solüsyonu ekleyip tekrar yoğur.

Slimenin malzemeleri nereden alınır?

Boraks tozu genellikle aktarlarda bulunuyor. Boraks tozu yerine deterjan da kullanılabilir. Bu deterjanlar da her markette bulunur. Slime yapılırken kullanılan tutkal ise kırtasiye ve büyük marketlerden alınabilir.

Boraks ın içinde ne var?

Hemen hemen her alanda kullanılan boraks içinde ne var?
  • Bor, sodyum, oksijen mineralleri ve suyun bir araya gelerek oluşturduğu kimyasal bir madde olan boraks, beyaz renkli, kristal yapıda ve toz formundadır.
  • 75 derece sıcaklıkta eriyen boraks tozu alkolde çözünmez.
Daha fazla öğe...

Slime yapımında boraks nasıl kullanılır?

Slime yapmak için ilk olarak 1 yemek kaşığı boraksı (veya deterjanı, sabunu) 1 su bardağı sıcak suyun içerisine döküp iyice karıştırın. Deterjanınız veya boraks tozunuz tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırma işleminin ardından bir kavanoza yarım su bardağı tutkal dökerek sıcak su ile karıştırın.

Slime yaparken boraks nasıl kullanılır?

1 yemek kaşığı boraksı, 1 su bardağı sıcak suyun içine koyup, iyice karıştırın. Boraks tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Başka bir kavanoza, 1/2 su bardağı tutkalı ve sıcak suyu karıştırın. Bunu sulu bir yapışkan üretmek için yapıyoruz.

Hazır slime cıvık olursa ne yapılır?

Beyaz tutkal kullandıysan fazladan ½ tatlı kaşığı (2 g) karbonat ekle. Fazladan karbonatla slime'ı bir kaşıkla karıştır, sonra da 2-3 dakika yoğur. Slime hâlâ cıvıksa daha fazla karbonat ekle. Karbonat, tuzlu su solüsyonuyla yapılan slime için gerekli bir malzemedir çünkü karışımın yoğunlaşmasına yardım eder.