Benzin istasyonu icin ne kadar para gerekli?

İçindekiler:

  1. Benzin istasyonu icin ne kadar para gerekli?
  2. Akaryakıt istasyonu en az kaç metrekare olmalı?
  3. Benzin istasyonu açmak için ne gerekir?
  4. Kurşunsuz benzin 95 mi 97 mi?
  5. LPG'de hangi petrol?
  6. Shell Gaz hangi marka?

Benzin istasyonu icin ne kadar para gerekli?

Benzin istasyonu bayilik fiyatları 500.000 TL ile 1.200.00 TL arasında fiyatlar bulunmakta tabii ki bu rakamlar bahsedilen faktörlere göre değişkenlik gösteriyor. Başlıca istasyon markalarının bayilik hakkını almak için, istasyon markalarının resmi sitelerinde bulunan formlardan da başvuru yapmanız mümkün.

Akaryakıt istasyonu en az kaç metrekare olmalı?

Akaryakıt istasyonu kurulabilmesi için arsanın en az 1600 m2 olması gerekir. Arsa belediye sınırları içerisinde ise 40 m, il özel idare sınırlarında ise bölünmüş yolda 45 m, bölünmemiş yolda 50 m yola cephesi olması gerekir.

Benzin istasyonu açmak için ne gerekir?

– Bir akaryakıt istasyonu kurabilmek için minimum 1.600 metrekare alana sahip olmanız gerekiyor. Bu arsanın en yakın bölünmüş veya bölünmemiş yola 50 metre cephesinin olması ve en yakın kavşağa 150 metre uzak olması gerekiyor.

Kurşunsuz benzin 95 mi 97 mi?

Birçok kişi, 97 oktanı motoru koruduğu, performansı artırdığı için tercih ediyor. 97 oktan kurşunsuz benzin, performansı artırmıyor, yakıtı azaltmıyor, motoru korumuyor. Bu yüzden belirli lüks modeller dışında 95 oktan benzin en iyisi.

LPG'de hangi petrol?

Sıvılaştırılmış petrol gazı veya kısaca LPG (İngilizce: liquefied petroleum gas), ham petrolün rafinerilerde damıtılması esnasında veya petrol yataklarının üzerinde bulunan doğalgazın ayrıştırılması ile elde edilen ve basınç altında sıvılaştırılan, renksiz, kokusuz, havadan ağır ve yanıcı bir gazdır.

Shell Gaz hangi marka?

1996 yılı itibariyle otogaz ismiyle araç yakıtı olarak Türkiye'de kullanılmaktadır. Shell otogaz ürünümüzün ismi « Shell Autogas» olup tüm dünyada Shell istasyonlarında aynı isimle adlandırılır. Doğalgazın ayrıştırılması veya petrolün işlenmesi esnasında elde edilen LPG yakıtını Propan ve Bütan gazları oluşturur.