Skolyoz hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Skolyoz hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Skolyoz nasıl bir hastalıktır?
  3. Skolyoz ameliyatı ücreti ne kadar?
  4. Skolyoz hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
  5. Skolyoz nedir Hangi bölüm?
  6. Skolyoz hangi hastanede var?
  7. Skolyoz ameliyatından sonra kaç gün hastanede kalınır?

Skolyoz hastalığı nasıl tedavi edilir?

Skolyozun tedavisinde gözlem, korse tedavisi, fizik tedavi ve cerrahi operasyon uygulanmaktadır. Tedavinin ilk seçeneği olan gözlem genellikle 20 derecenin altındaki eğriliklerde uygulanmakta ve zaman içinde eğriliğin ne kadar arttığını göstermektedir.

Skolyoz nasıl bir hastalıktır?

Skolyoz omurganın sırt veya bel bölgelerinin yana doğru eğilmesidir. Bazen normalde var olan sırttaki kamburluk veya beldeki çukurluğunda artması ile beraber olur. Skolyoz oluşumunun nedeni; çok farklı sebeplere bağlı olabilir.

Skolyoz ameliyatı ücreti ne kadar?

Günümüzde ameliyatla tedavide yüzde 70'in üzerinde başarı sağlanabiliyor. Özel hastanelerde 1 bin lirayı bulan bu pahalı ameliyatlar, artık devlet hastanesinde SGK kapsamında yapılıyor.

Skolyoz hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

Özgür Özdemir, halk arasında 'omurga eğriliği' olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.

Skolyoz nedir Hangi bölüm?

Skolyoz tedavisi ve omurga eğriliği için hastanede gitmeniz gereken bölüm Ortopedi ve Travmatoloji bölümleridir.

Skolyoz hangi hastanede var?

Florence Nightingale Hastanesi Omurga Merkezimizde uzun yıllardır skolyoz ve omurga cerrahisinde tecrübeli anestezi hekimleri ve teknikerleri ile çalışılmaktadır.

Skolyoz ameliyatından sonra kaç gün hastanede kalınır?

Skolyoz ameliyat teknikleri ve hastaları farklılık taşımakla beraber genelde hastalar genelde en geç beşinci gün taburcu olurlar. 3-4 hafta içinde okula dönerler.