Trafik Sigortası 7 basamak ne demek?

İçindekiler:

  1. Trafik Sigortası 7 basamak ne demek?
  2. Araç sigorta fiyatları neye göre belirleniyor?
  3. Araç sayısı sigortayı etkiler mi?
  4. Ölen kişi adına trafik sigortası yapılır mı?
  5. Aracın zorunlu trafik sigortasını olmadığı tespit edilirse yetkililerce hangi cezai işlem uygulanır?
  6. Aracımın sigortası ne kadar tutar?
  7. Hasarsızlık 2 kademe nedir?

Trafik Sigortası 7 basamak ne demek?

Zorunlu trafik sigortalarında basamaklar 7 kademeden oluşur. İlk kademe en yüksek primi işaret ederken, 7. kademe en düşük primi ödeyen sürücüleri kapsamaktadır. Hasarsızlık kademeleri yıllık baza bağlı olarak sürücünün trafikteki durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Araç sigorta fiyatları neye göre belirleniyor?

Kasko sigortasında sigorta fiyatını belirleyen ana etken aracın kasko değeridir. Kasko değeri dışında araçta varsa aksesuarların tutarları, aracın hangi şehirde kullanıldığı, daha once herhangi bir hasarı olup olmadığı gibi hem ruhsat sahibi hem de araca özel değişkenler dikkate alınarak kasko fiyatı belirlenir.

Araç sayısı sigortayı etkiler mi?

Aracın Kayıtlı Olduğu İl Sürücülerin ödedikleri sigorta primleri, aracın hangi ile kayıtlı olduğuna göre de değişmektedir. Eğer aracın kayıtlı olduğu il, İstanbul gibi araç sayısının yüksek olduğu bir il ise kaza riski daha yüksek olacağı için sigorta primi de yüksek çıkacaktır.

Ölen kişi adına trafik sigortası yapılır mı?

Vefat eden kişiye trafik sigortası yapılmamaktadır. Bu yüzden zorunlu trafik sigortasının veraset ilamı ya da mirasçılık belgesi çıktıktan sonra varislerden birinin adına yapılması gerekir.

Aracın zorunlu trafik sigortasını olmadığı tespit edilirse yetkililerce hangi cezai işlem uygulanır?

Trafikten Men Edilme Cezası Trafik sigortasını hiç yaptırmamış ya da zamanında yenilememiş bir araç, trafik ekiplerince belirlendiğinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men ediliyor.

Aracımın sigortası ne kadar tutar?

Trafik Sigortası Fiyatları -
Sigorta ŞirketleriİstanbulDiğer İller
Türkiye Sigorta910 TL840 TL
Ray Sigorta914 TL921 TL
Sompo Japan Sigorta956 TL898 TL
Ak Sigorta976 TL768 TL
13 satır daha

Hasarsızlık 2 kademe nedir?

İkinci kademe, ikinci 12 aylık süreyi ifade eder. Araç ikinci 12 ayı da kazasız geçirirse kasko primlerinde sağlanacak indirim oranı yüzde 40'a kadar yükselebilir. Üçüncü 12 aylık dönemi ifade eden üçüncü kademede de araç kazaya karışmazsa indirim oranı yüzde 50'yi bulabilir. Son kademe ise dördüncü kademedir.