HGK 82 nedir?

İçindekiler:

  1. HGK 82 nedir?
  2. Güdüm Kiti ne demek?
  3. HGK 83 nedir?
  4. HGK nedir Havacılık?
  5. HGK 84 kaç kg?
  6. Lazer arayıcı başlık nedir?
  7. ECAC açılımı nedir?
  8. Annex 17 nedir?
  9. MK-84 kaç lb?
  10. Arayıcı başlık nedir?
  11. Lgk nedir?
  12. Hava Meydanı Güvenlik Komisyonu kime bağlıdır?
  13. ECAC ne zaman kuruldu?
  14. Annex ler kaç adettir ve hangi kuruluş tarafından yayınlanmaktadır?
  15. ICAO Ek 17 neyi kapsar?
  16. MK 84 kaç kilo?
  17. Neb füzesi nedir?
  18. Yarı aktif lazer güdüm nedir?

HGK 82 nedir?

HGK-82, MKEK tarafından üretilen Mk-82 tipi güdümsüz genel maksat bombalarına takılarak bombanın operasyon menzilini arttırırken, güdüm yeteneğiyle hassas vuruş kabiliyeti kazandırıyor. Bu sayede serbest düşüş yapan genel maksat bombası, akıllı, nokta vuruş kabiliyeti olan milli bir silah sistemine dönüşüyor.

Güdüm Kiti ne demek?

KGK, mevcut güdümsüz 1000 lb'lik MK lb'lik MK82 genel maksat bombalarını havadan karaya uzun menzillik akıllı mühimmatlara çeviren kanatlı bir güdüm kitidir. Böylece mevcut bombalara, her tür hava koşulunda, 100 km'nin üzerinde bir mesafeden atıldığında hassas vuruş yeteneği kazandırılmaktadır.

HGK 83 nedir?

HGK-83 (HASSAS GÜDÜM KİTİ -83) (GÜDÜM KİTLERİ VE ÖZEL HAVA MÜHİMMATLARI) HGK-83 mevcut 1000 lb Mk-83 genel maksat bombalarını KKS/ANS güdüm sistemi ile havadan karaya akıllı ve hassas vuruş kabiliyetine sahip mühimmata çeviren, BRU 57 adaptörü ile çoklu atılabilen güdüm kitidir.

HGK nedir Havacılık?

40000 ft irtifada 25 km menzile ulaşan HGK, mevcut 2,000lb MK-84 ve NEB bombalarını akıllı bombaya çeviren teknolojinin son ürünü, her tür hava koşulunda, uzak mesafeden atıldığında bile, 6.3 m sapma değerinde yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazandıran bir güdüm kitidir.

HGK 84 kaç kg?

Mark 84 (MK-84) ABD yapımı bir bombadır....
MK-84
İşlev:Havadan-Karaya Serbest Düşümlü Patlayıcı ve Parça Tesirli
Ağırlık:908 kg
Uzunluk:3.3 m
Patlayıcı Başlık896 kg H-6 patlayıcı
3 satır daha

Lazer arayıcı başlık nedir?

LGK yarı-aktif lazer arayıcı başlık, güdüm bölümü, ısıl pil, kanat tahrik sistemi ve arka kuyruk bütününden oluşur. Mühimmat hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümlenir: arayıcı başlık hedeften yansıtılan lazer ışığını algılar, kanatçıklar bombayı lazer ile işaretlenen hedefe yönlendirir.

ECAC açılımı nedir?

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (İngilizce: European Civil Aviation Conference (ECAC)), Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Avrupa Konseyi tarafından kurulmuş bir hükümetler arası kuruluştur.

Annex 17 nedir?

Annex 17- Güvenlik: kanunsuz girişimlere karşı uluslararası sivil havacılığın korunması ile alakalı bilgileri içermektedir. Annex 18- Tehlikeli maddelerin hava yolu şirketleri açısından nasıl taşınacağı konusunda özel ve genel bilgileri içermektedir.

MK-84 kaç lb?

MK-84 (2000 lb) GMB ile uyumlu tüm güdüm kitleri ile kullanılabilme potansiyeline sahiptir. NEB, F4E/2020 ve F16 uçaklarına sertifiye edilmiştir.

Arayıcı başlık nedir?

Kızılötesi arayıcı başlık, bir füze sisteminde hedeften ve arka planından yayılan kızılötesi dalgaları algılayarak oluşturduğu termal görüntü üzerinde hedefin tespitini ve hedef imha edilene kadar takibini yapan füze alt sistemidir.

Lgk nedir?

LGK, 500 lb sınıfındaki MK-82 ve 2.000 lb sınıfındaki MK-84 bombalarını maliyet etkin ve yüksek güvenilir akıllı mühimmata dönüştüren Aselsan ürünü lazer güdüm kitidir. ... LGK bir hedefe yok etmek için konvansiyonel mühimmatlara göre daha az sayıda mühimmat kullanılmasını sağlar.

Hava Meydanı Güvenlik Komisyonu kime bağlıdır?

Madde 6- Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu, Ulaştırma Bakanlığının ilgili Müsteşar Yardımcısı başkanlığında toplanır. Sekreterya hizmetleri adı geçen Bakanlıkça yürütülür.

ECAC ne zaman kuruldu?

1955 Avrupa Sivil Havacılık Konferansı/Kuruluş tarihi

Annex ler kaç adettir ve hangi kuruluş tarafından yayınlanmaktadır?

Şikago Konvansiyonu genel havacılık ile ilgili çerçeveyi belirlemektedir. Hava Taşımacılığının kurallarının detayları için Konvansiyon'a toplam 19 adet ek (Annex) oluşturulmuştur.

ICAO Ek 17 neyi kapsar?

İlk baskısı Ağustos 1975 tarihinde yapılmış olan ICAO Ek 17, imzacı devletlerin uluslararası havacılığı yasadışı müdahale eylemlerinden korumak için uygulayacağı ya da gözlemleyeceği Standartları ve Tavsiye Uygulamalarını belirlemektedir. Ek 17 güvenlik ekidir.

MK 84 kaç kilo?

MK-84
İşlev:Havadan-Karaya Serbest Düşümlü Patlayıcı ve Parça Tesirli
Ağırlık:908 kg
Uzunluk:3.3 m
Patlayıcı Başlık896 kg H-6 patlayıcı
3 satır daha

Neb füzesi nedir?

Nüfuz Edici Bomba (NEB) , yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanan. Ardışık Delici Harp Başlığı teknolojisine sahip, Türkiye'de geliştirilen ilk beton delici mühimmattır.

Yarı aktif lazer güdüm nedir?

Yarı Aktif Radar Güdümlü Füze sistemlerinde, Aktif Radar Güdümlü Füze sistemlerinde olduğu gibi radar arayıcı başlık bulunmamaktadır. ... Harici radar sistemi tarafından aydınlatılan hedeften yansıyan radar dalgalarına yönelen yarı aktif radar güdümlü füze, bu sayede hedefini imha edebilmektedir.