Atatürk'ün hocası Şemsi Efendi kimdir?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün hocası Şemsi Efendi kimdir?
  2. Atatürk Şemsi Efendi ilkokuluna kimin isteği üzerine gitmiştir?
  3. Atatürk'ün ilkokulu neresi?
  4. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi ve babası kimdir?
  5. Atatürk'ün Ortaokulunun adı nedir?

Atatürk'ün hocası Şemsi Efendi kimdir?

Kemal Atatürk'ün öğretmeni Şemsi Efendi'nin gerçek ismi Şimon Zvi'dir (Kemalist kaynaklı) M. Kemal Atatürk'ün Selanik'teki öğretmeni Şemsi Efendi'nin gerçek isminin Şimon Zvi olduğunu ve aynı zamanda Sabetayist olduğunu söylüyorduk… Ancak okullarda beyni yıkanmış Atatürkçüler buna karşı çıkıyorlar ve inanmıyorlardı.

Atatürk Şemsi Efendi ilkokuluna kimin isteği üzerine gitmiştir?

》Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ; eğitim hayatına, annesi Zübeyde Hanım'ındini bir eğitim almasını istemesi üzere Mahalle Mektebinde başlanmıştır. 》 Ancak babası Ali Rıza Bey Mahalle Mektebine değilde modern öğretim yöntemlerinin uygulandığı bir okul olan Şemsi Efendi Ilkokuluna gitmesini istemistir.

Atatürk'ün ilkokulu neresi?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk, İlk ve Orta düzeydeki eğitimini sırayla Mahalle Mektebi ve Şemsi Efendi İlkokulu'nda tamamlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi ve babası kimdir?

Zübeyde Hanım

Atatürk'ün Ortaokulunun adı nedir?

Altı ay kadar süren çiftlik yaşamından sonra Selanik'e gelen Mustafa, Mülkiye Rüştiyesine (ortaokulu) başlamıştır. Burada, matematik öğretmeni Hüseyin Efendi'nin, sınıftaki bir olay nedeniyle Mustafa'yı dövmesi üzerine, Mustafa büyük annesi Ayşe Hanım tarafından okuldan alınmıştır.