Makat kaşıntısı hangi hastalığın belirtisidir?

İçindekiler:

  1. Makat kaşıntısı hangi hastalığın belirtisidir?
  2. Makat ve vajinada kaşıntı hangi doktora gidilir?
  3. Makatta kaşıntı yanma neden olur?
  4. Anismus belirtileri nelerdir?

Makat kaşıntısı hangi hastalığın belirtisidir?

Makat bölgesindeki kaşıntının diğer nedenleri ise: Hemoroid, fissür, fistül, tümör, geçirilmiş cerrahi veya radyoterapi. Primer dermatolojik hastalıklar (liken planus, atopik egzema, psoriasis, seboreik dermatit) Mantar infeksiyonları (dermatofitozis, kandidiyazis) Parazitler (kıl kurdu, uyuz hastalığı)

Makat ve vajinada kaşıntı hangi doktora gidilir?

Bu sorunun cevabı, genellikle genel cerrahidir. Genel cerrahi bölümü, bu problemin teşhis ve tedavisinde ilk gidilmesi gereken bölümdür. Çünkü ameliyat durumunda, bu işlem cerrahlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

Makatta kaşıntı yanma neden olur?

Anal pruritus (kaşıntı) makat bölgesinde genellikle kronik olarak görülen bir sorun. Bu sorun, bazen kıl kurdu gibi parazitler ya da “psoriasis” gibi bazı deri hastalıklarına bağlı olarak, bazen de hemoroidal hastalık, anal fissür, crohn hastalığı, anal bölge kanserleri gibi sorunlara ek olarak gelişebiliyor.

Anismus belirtileri nelerdir?

Anismus Belirtileri: Dışkının makad ağzına kadar geldiğini azar azar, karın kaslarını kasarak ıkınma yolu ile çıktığını söyler. Tam boşalamama, daha varmış hissi nedeniyle tuvalette uzun süre kalınır. Bazı hastalar dışkıyı parmakla anüsten çıkarmaya çalışır. Sonraları bir akıntıdan bahsedilir.