Alan seçimi kaçıncı sınıfta 2021?

İçindekiler:

  1. Alan seçimi kaçıncı sınıfta 2021?
  2. Meslek lisesi dal seçimi kaçıncı sınıfta?
  3. Meslek lisesi bölüm seçme nasıl oluyor?
  4. Meslek lisesi Dal ne zaman seçilir?
  5. Meslek lisesi alan seçimi 2020 ne zaman?

Alan seçimi kaçıncı sınıfta 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.

Meslek lisesi dal seçimi kaçıncı sınıfta?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak. Anadolu teknik programlarında 12'nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulacak.

Meslek lisesi bölüm seçme nasıl oluyor?

  • e-okul.meb:gov.tr ANASAYFASINI AÇINIZ.
  • Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş İşlemleri SEÇENEĞİNİ BULUNUZ.
  • Seçime Tıklayınız.
  • Öğrenci Bilgilerini Giriniz.
  • Seçmek İstediğiniz Alanları Sıralayınız. Örneğin: Fındıklı Mtal İçin 700607 Kodunu Giriniz. Varsa Diğer Kodları Giriniz.
  • Kaydedin.

Meslek lisesi Dal ne zaman seçilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak.

Meslek lisesi alan seçimi 2020 ne zaman?

İşte detaylar... MESLEK LİSESİ ALAN SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Yerleştirme sonuçları e-Okul Sisteminden 2 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir. Yerleştirme işlemleri, OBP (Ortaokul Başarı Puanı) ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır.