Veli vekalet verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Veli vekalet verebilir mi?
  2. Bağlı çalışan avukat kendi adına vekalet alabilir mi?
  3. 2 kişi 1 kişiye vekalet verebilir mi?
  4. 18 yaşından küçük vekalet verebilir mi?
  5. Vasi olan kişi başkasına vekalet verebilir mi?
  6. CMK avukatı özel vekalet alabilir mi?
  7. Avukat nasıl vekalet alır?
  8. Aynı anda kaç kişi vekalet verebilir?
  9. Vekalet alan kişi bir başkasına vekalet verebilir mi?
  10. 18 yaşından küçükler noterde işlem yapabilir mi?
  11. CMK da öngörülen zorunlu müdafilik halleri nelerdir?
  12. Avukat vekalet olmadan ifadeye girebilir mi?

Veli vekalet verebilir mi?

Medeni Kanunda vesayeti gerektiren sebepler ve vesayet organları gösterilmiştir. ... Mümeyyiz küçüklerin evlenmeye izin davası açabilir ve bu hususta yasal temsilcinin ( veli, vasi ) muvafakatı aranmadan vekalet verebilirler.

Bağlı çalışan avukat kendi adına vekalet alabilir mi?

Bu anlamda sigortalı çalışan meslektaşlar vergi dairesine sadece vergi açılışı yaparak, mükellefiyetten doğan yükümlülükleri (defter tutma, beyanname verme gibi) yerine getirerek ayrıca iş alıp bunu vergilendirebilir. Kendileri adına ayrıca vekaletname düzenletebilir.

2 kişi 1 kişiye vekalet verebilir mi?

Vekâlet veren kişi adına bir başkasının vekâlet düzenlettirmesi mümkün değildir. Vekil tayin edilecek kişinin ayrıntılı nüfus bilgilerinin (Baba adı, doğum tarihi, T.C. Kimlik numarası) getirilmesi yeterli olup, şahsen gelmesi zorunlu değildir. VEKALETNAME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

18 yaşından küçük vekalet verebilir mi?

18 yaşından küçük çocuklar için tanzim edilecek vekaletnamelerde, anne ve baba evli ise her ikisi birlikte küçük çocuğa velayeten vekaletname çıkartacaklardır. Anne ve baba evli olmasına rağmen, velayet herhangi birisine verilmiş ise o kişi tarafından küçük çocuğa velayeten vekaletname çıkartılacaktır.

Vasi olan kişi başkasına vekalet verebilir mi?

Bu kapsamda vasi avukata vekalet verebilir mi sorusu gündeme gelmektedir. Bu konu Yargıtay kararlarında yer almış ve Yargıtay vasinin, vesayet görevi icra ettiği kişi adına avukata vekalet veremeyeceğini söylemektedir. Bu noktada vesayet makamının izni alınmalıdır.

CMK avukatı özel vekalet alabilir mi?

1- Soruşturma evresinde görevlendirilen avukatın, görevini ifa etmesi için özel vekaletnameye ihtiyacı yoktur. ... Bu davranış ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro Başkanlığı nezdinde soruşturmaya sebebiyet verecek niteliktedir. CMK gereği ödenen ücretlerin düşüklüğü bu davranışın sebebi olamaz.

Avukat nasıl vekalet alır?

Bir avukatın sizi temsil etmesini sağlamak üzere vekaleti noter aracılığı ile verebilirsiniz. Vekalet vermek için seçtiğiniz avukat ile birlikte notere giderek bu sürecin yasal zemine oturtulmasını sağlamış olursunuz.

Aynı anda kaç kişi vekalet verebilir?

Kanun gereğince bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edemiyor. Buna karşın kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekalet edebiliyor.

Vekalet alan kişi bir başkasına vekalet verebilir mi?

Vekaletname üzerinde “Tevkil Yetkisi” ibaresi varsa vekalet verilen kişi başkasına vekalet verebiliyor. Ancak mevcut vekaletnamede tevkil yetkisi ibaresi yoksa, bir başkasını vekil olarak atayamıyor. Ayrıca vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça dava açamıyor, sulh olamıyor, hakeme başvuramıyor,...

18 yaşından küçükler noterde işlem yapabilir mi?

Vekilin yaşı 18 yaşından küçük ise; 18 yaşını doldurmuş bir vekilin kimlik bilgileri istenir. Verilecek vekaletname ile Vekalet verilenin kendisiyle işlem yapması için açıkça temsil yetkisi vermesi gerektiği vekalet verene hatırlatılır. ... Küçüğe atanan vekilin yetkilerinin, küçüğün reşit olması ile sona ermez.

CMK da öngörülen zorunlu müdafilik halleri nelerdir?

Mevzuatımızda müdafi tayininin sanık ya da şüphelinin iradesine bırakılmayıp zorunlu görüldüğü haller CMK'nın 150/2 maddesinde şüpheli veya sanığın çocuk, kendini savunamayacak derecede malul veya sağır dilsiz olması; CMK'nın 74/2 maddesinde resmi kurumda kusur yeteneğinin araştırılması için gözlem altına alınma kararı ...

Avukat vekalet olmadan ifadeye girebilir mi?

CMK m.149/3'e göre; “Soruşturma ve kovuşturma evrelerinin her aşamasında avukatın, şüpheli veya sanıkla görüşme, ifade alma veya sorgu süresince yanında olma ve hukuki yardımda bulunma hakkı engellenemez, kısıtlanamaz”.