Kolonoskopi sırasında hasta uyutulur mu?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi sırasında hasta uyutulur mu?
  2. Kolonoskopi sonrası hastanede yatılır mı?
  3. Kolonoskopide anestezi nasıl yapılır?
  4. Kolonoskopi hortumu kaç metre?
  5. Kolonoskopi sonrası ne olur?
  6. Kolonoskopi kaç metredir?

Kolonoskopi sırasında hasta uyutulur mu?

İşlemi ertelemek gerekebilir Hastaların kolonoskopi yapılacak günde, sabahtan itibaren diğer ilaçlarının tamamını almaları gerekiyor. Kolonoskopi işlemi uyutularak yapıldığından hastaların kolonoskopiye refakatçili ve dönüşlerinde otomobil kullanamayacaklarını bilerek gelmeleri gerekiyor.

Kolonoskopi sonrası hastanede yatılır mı?

Kolonoskopi sonrası hasta hastane ortamında yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Hastalar Kolonoskopiden sonra aynı gün evlerine gönderilir.

Kolonoskopide anestezi nasıl yapılır?

Her iki bacak göğse doğru çekilerek, sola yana yatar pozisyonunda muayeneye başlanıyor. Hastaya anestezi hekimi eşliğinde, derin uyku dalmasını sağlayan yüzeyel anestezi veriliyor. Hasta tam olarak uyuduktan sonra, uzman doktor, kolonoskop cihazını önce kalın bağırsağın son kısmına (rektum) doğru ilerletiyor.

Kolonoskopi hortumu kaç metre?

Ayrıca kalın bağırsağın içinden daha rahat görüntü alınabilmesi için kolonoskopi aletinin üzerinde hava verme aparatı ve gerekli durumlarda bağırsak içinden polip benzeri yapıları çıkarmak için bir başka aparatı daha bulunmaktadır. Kolonoskopi hortumu yaklaşık 60 cm. uzunluğunda ve 1 cm. çapındadır.

Kolonoskopi sonrası ne olur?

Kolonoskopi sırasında barsaklarınıza hava verilmesine bağlı karında şişkinlik oluşabilir ve buna bağlı ağrı gelişebilir. Eğer işlemden sonraki 72 saat içinde karında şiddetli ağrı, ateş, titreme, siyah renkli cıvık dışkılama veya şiddetli kusma yakınmanız olursa mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz.

Kolonoskopi kaç metredir?

Kolonoskopi, ince bağırsakların son noktasından başlayıp, anüste sonlanan yaklaşık 1,5-2 m uzunluğundaki kalın bağırsağın; kolonoskop denilen bükülebilir bir aletle anüsten girilerek yapılan incelenmesi işlemidir.