Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi sözleri?

İçindekiler:

  1. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi sözleri?
  2. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
  3. Kaç donanmayla sarılmış?
  4. Çanakkale Şehitlerine kimin eseri?
  5. Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor sözleri?
  6. Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor hangi edebi sanat?
  7. Çanakkale şiiri kimin?
  8. Hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor?

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi sözleri?

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? “Gömelim gel seni tarihe” desem, sığmazsın.

Kaç donanmayla sarılmış?

Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya, Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı! Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yahut kafesi! Kaynıyor kum gibi, Mahşer mi, hakikat mahşer.

Çanakkale Şehitlerine kimin eseri?

Çanakkale Şehitlerine, Mehmet Âkif Ersoy'un bir şiiri. Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlere seslenme şeklinde yazılan şiir, Ersoy'un İstiklâl Marşı ile beraber en öne çıkan eserlerindendir. Şairin şiirlerinin toplandığı Safahat'in altıncı kitabı olan Asım'ın son bölümünde yer almıştır.

Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor sözleri?

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor hangi edebi sanat?

2) Eğretileme (İstiare): Yalnızca benzetilen ve benzeyen ile kurulan benzetme sanatına denmektedir. Açık ve kapalı istiare olmak üzere ikiye ayrılır. ''Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!''

Çanakkale şiiri kimin?

Çanakkale Şehitlerine şiiri - Mehmet Akif Ersoy.

Hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor?

O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar. Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.