Çakşır otundan ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Çakşır otundan ne yapılır?
  2. Çakşır otu neye iyi gelir?
  3. Çakşır otu çayı nasıl yapılır?
  4. Çakşır Macunu nedir?

Çakşır otundan ne yapılır?

Toz ya da kök olarak satılan bu bitkiler çay şeklinde yapılabiliyor. Ama çay yapılırken ise bu otun miktarının doğru ayarlanması lazımdır. Macun şeklinde kullanılan Çakşır otları afrodizyak etkisi de yaratılabilir. Aynı zamanda ciltteki sivilce ve lekelerin giderilmesi için de çakşır otu cilde sürülebilir.

Çakşır otu neye iyi gelir?

Çakşır otunun en çok bilinen faydası, vücutta afrodizyak etkisi yaratarak cinsel gücü artırıcı bir özellik göstermesi. Bunun yanı sıra çakşır otu, kaslarda ve eklemlerde oluşan ağrıları dindiriyor. Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.

Çakşır otu çayı nasıl yapılır?

Eğer çakşır otunu çay olarak tüketmek istiyorsanız toz ya da kök olarak çakşır alabilir, aldığınız bu toz ya da kökten 1 tatlı kaşığı kadarını, kaynattığınız suyun içinde 10-15 dakika kadar demleyip süzdürdükten sonra ortaya çıkan çayı afiyetle içebilirsiniz.

Çakşır Macunu nedir?

Sarı renkli çiçekleri olan, 2 metreye kadar uzayabilen çakşır otu, reçine, nişasta, reçine, uçucu yağ, saponin ve alkaloit içerir. Bu içerikleri ile tedavilerde afrodizyak etkisi yaratır. Rahatlatıcı özelliği vardır. Çakşır otu faydası olarak bilinen en büyük özelliği afrodizyak özelliğidir.