Atatürk'ün ilk gittiği okul neresidir?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün ilk gittiği okul neresidir?
  2. Atatürk'ün ilkokulu nedir?
  3. Atatürk askeri Rüştiye ne zaman başladı?
  4. Atatürk'ün gittiği orta okulun adı nedir?
  5. Atatürk babasının ölümü üzerine hangi çiftlikte kalmıştır?
  6. Atatürk ne zaman Harp Akademisinden mezun oldu?

Atatürk'ün ilk gittiği okul neresidir?

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Selanik'te başladığı ilk okulun adı nedir? Şemsi Efendi Mektebi, Selanik'te Muallim Şemsi Efendi tarafından 1872'de kurulan özel okuldur. Selanik'in ilk özel Müslüman Türk okulu idi; ayrıca eldeki bilgilere göre Osmanlı İmparatorluğu'nda bir Türk tarafından kurulmuş ikinci özel okuldur.

Atatürk'ün ilkokulu nedir?

Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim aldığı okullar şöyledir; ilkokul eğitimini Mahalle Mektebinde ve Şemsi Efendi Okulunda, ortaokul eğitimini Selanik Mülkiye Rüştiyesi ve Selanik Askeri Rüştiyesinde, lise eğitimini Selanik Askeri İdadisi, üniversite eğitimini ise Harp Okulu ve Harp Akademisinde almıştır.

Atatürk askeri Rüştiye ne zaman başladı?

Atatürk Selanik Askeri Rüştiyesi'ne Ne Zaman Gitti Atatürk Selanik Askeri Rüştiyesi 1893-1895 ( Selanik) yıllarında gitmiştir.

Atatürk'ün gittiği orta okulun adı nedir?

Atatürk´ün Okuduğu Okulların Kronolojik Sırası Atatürk, eğitim hayatına ilk olarak Mahalle Mektebi'nde başladı. Daha sonra, o zamanki şartlara göre daha modern olan Şemsi Efendi Okulu'na yazıldı. Oradan Selanik'te bugünkü karşılığı ortaokul olan Selanik Mülkiye Rüştiyesi'ne devam etti.

Atatürk babasının ölümü üzerine hangi çiftlikte kalmıştır?

Küçük Mustafa, bu okulda okurken babası öldü. Ali Rıza Efendi'nin ölümü üzerine, Zübeyde Hanım üç çocuğu ile bir süre Selanik yakınlarındaki Lankaza'da bulunan Rapla Çiftliği'nde subaşılık yapan kardeşi Hüseyin Efendi'nin yanına yerleşti.

Atatürk ne zaman Harp Akademisinden mezun oldu?

1887 1902 Mustafa Kemal Atatürk/Mezuniyet tarihleri