Tapu kayıtlarına nasıl ulaşırım?

İçindekiler:

  1. Tapu kayıtlarına nasıl ulaşırım?
  2. Takbis mal varlığı sorgulama ne demek?
  3. Mal varlığı sorgulama nedir?
  4. Mal varlığı araştırmasını kim yapar?
  5. Bir arsanın parsel numarasını nasıl öğrenebilirim?

Tapu kayıtlarına nasıl ulaşırım?

e-Devlet kapsamı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dijital hizmetleri kullanılarak, kuruma gitmeye gerek kalmadan tapu kayıtlarına hızlı ve kolayca erişilebiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde yer alan tapu bilgileri sorgulamasına erişim sağlayan ...

Takbis mal varlığı sorgulama ne demek?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ya da kısaca TAKBİS; tapu ve kadastro ile ilgili bilgilerin bilgisayar ortamına taşınıp sorgulanmasına yardımcı olan sistemdir.

Mal varlığı sorgulama nedir?

Sisteme giriş yapmış olan kullanıcının yetki ve sorumluluğundaki dosyaların borçlularına ait malları sorgulayabileceği ekrandır. Girilen kriterlere göre malları sorgular.

Mal varlığı araştırmasını kim yapar?

Mal varlığı araştırması bankaların şubeleri, belediyeler, tapu sicil müdürlükleri ve ilgili diğer kurumlar ile yazışarak yapılmaktadır. Bankaların genel müdürlükleri nezdinde haciz uygulaması yapılamaması, her ilde şubelerle ayrı ayrı ve doğrudan yazışmayı gerektirmektedir.

Bir arsanın parsel numarasını nasıl öğrenebilirim?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz.