Atatürk gençlik için ne dedi?

İçindekiler:

  1. Atatürk gençlik için ne dedi?
  2. Gençliğe Hitabe hangi metin türü?
  3. Atatürk'ün Cumhuriyet ile ilgili söylediği sözleri nedir?
  4. Muhtac oldugunuz kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur kimin sözü?
  5. Atatürk'ün en önemli sözü nedir?
  6. Gençliğe Hitabe de ne anlatılmak isteniyor?
  7. Nutuk ne tür bir kitaptır?
  8. Cumhuriyet etnik kökeni ne olursa olsun?
  9. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur nasıl yazılır?
  10. Ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir ne demek?
  11. Gençliğe Hitabe anlamı nedir?
  12. Ey Türk gençliği ne demek?

Atatürk gençlik için ne dedi?

Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. » Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz.

Gençliğe Hitabe hangi metin türü?

Gençliğe Hitabe, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet Halk Fırkasının II. Büyük Kongresi'nde, Nutuk adlı eserini meydana getiren konuşmasının sonunda günü Türk gençliğine hitap etme amacıyla söylenen metindir. Nutuk'un sonuç bölümünü meydana getirir.

Atatürk'ün Cumhuriyet ile ilgili söylediği sözleri nedir?

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir."

Muhtac oldugunuz kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur kimin sözü?

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur. sözleri hangi şahsa aittir?_ Mustafa Kemal Atatürk.

Atatürk'ün en önemli sözü nedir?

"Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir." "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur."

Gençliğe Hitabe de ne anlatılmak isteniyor?

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Nutuk'un "Türk Gençliğine Bıraktığım Emanet" başlıklı bölümünde yer alır. ... Bu karanlık şartlarda dahi Türk gençliğinin ödevinin Türk istiklal ve cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmak olduğu ifade edilir.

Nutuk ne tür bir kitaptır?

Nutuk (Mustafa Kemal Atatürk)
YazarMustafa Kemal Atatürk
DilTürkçe
TürSöylev
Yayım1927 (İlk Baskı)
Tam metinVikikaynak'ta Nutuk
1 satır daha

Cumhuriyet etnik kökeni ne olursa olsun?

Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir." * Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.

Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur nasıl yazılır?

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir ne demek?

Birinci vazifen, Türk istiklâlini (bağımsızlığını), Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet (sonsuza kadar) muhafaza (korumak) ve müdafaa (savunmak) etmektir.” ... Bu, bu vatana ve devlete Türk iradesinin, ruhunun, yaklaşımının, bakış açısının hâkim olması demektir.

Gençliğe Hitabe anlamı nedir?

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Anlamı: Birinci görevin, Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

Ey Türk gençliği ne demek?

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir.