Türk Dil Kurumu iltisak ne demek?

İçindekiler:

  1. Türk Dil Kurumu iltisak ne demek?
  2. Irtibat kelimesinin anlamı ne?
  3. Iltisak nasıl yazılır?
  4. Iltimas ne anlama gelir?
  5. Iltihak süresi ne demek?
  6. Irtibatsız ne demek?
  7. Iltisakı veya irtibatı ne demek?
  8. Etimolojik iltisak nedir?
  9. Iltimas ne demek edebiyat?
  10. Konkordato kesin mühleti ne zaman başlar?

Türk Dil Kurumu iltisak ne demek?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Kavuşma, bitişme, birleşme' anlamlarına gelen iltisak, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Irtibat kelimesinin anlamı ne?

irtibat / irtibât / ارتباط / اِرْتِبَاطْ Bağlanmak, raptedilmek. Muhabbet, dostluk ve alâkadarlık.

Iltisak nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, iltisak şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "iltisat, intisak" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'iltisak'tır.

Iltimas ne anlama gelir?

Farklı yerlerde İltimas kelimesi ile karşılaşan pek çok kişi bu kelimenin anlamını merak ediyor. ... Bu kelimenin Türk Dil Kurumu açısından anlamı, 'Haksız yere, yasa ve kurallara uymaksızın kayırma, arka çıkma' şeklinde ifade ediliyor.

Iltihak süresi ne demek?

Konkordato projesinin müzakereleri sonucunda oluşturulan konkordato tutanağı, kabul ve ret oylarını içerecek şekilde derhâl imza olunur. Toplantının bitimini takip eden yedi gün içinde gerçekleşen iltihaklar da kabul olunur.

Irtibatsız ne demek?

İRTİBATSIZLIK. sıf. Aralarında irtibat bulunmama, bağlantısızlık.

Iltisakı veya irtibatı ne demek?

Kurallarda geçen iltisaklı kavramı kavuşan, bitişen, birleşen; irtibatlı kavramı ise bağlantılı anlamına gelmektedir. ... Bu kavramların hukuki niteliği ve objektif anlamı yargı içtihatlarıyla belirlenebilecek durumdadır.

Etimolojik iltisak nedir?

Arapça lcA kökünden gelen ilticāˀ إلتجاء "sığınma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça lft kökünden gelen iltifāt إلتفات "dikkat ve ilgi gösterme, ilgilenme, kayırma" sözcüğünden alıntıdır. ...

Iltimas ne demek edebiyat?

Sözlükte "el sürme, dokunma" anlamındaki lems kökünden masdar olup "istemek, aramak" mânasına gelen iltimâs Türkçe'de "haksız yere adam kayırma, birine arka çıkma, ona ayrıcalık tanıma" anlamlarında kullanılmaktadır. Arapça'da ise şefâat, îsâr, tafdîl gibi kelimeler bu anlamda da kullanılır.

Konkordato kesin mühleti ne zaman başlar?

Kesin mühlet için mahkeme kendisi tarafından atanan komiserin raporunu inceler ve konkordatonun başarıya ulaşacağı kararına varılırsa 1 yıllık kesin mühlet verilir.Kesin mühlet, ihtiyaç olan durumlarda 6 ay kadar daha uzatılabilir.Mümkün olan tüm sürelerin kullanılması halinde konkordato süreci 23 ay kadar sürebilir.