Sarmaşık neye sarılır?

İçindekiler:

  1. Sarmaşık neye sarılır?
  2. Sarmaşık çiçek nasıl yetiştirilir?
  3. Sarmaşık bitkisi güneşi sever mi?
  4. Sarmaşık bitkisi nasıl yetiştirilir?

Sarmaşık neye sarılır?

Uzayan dalı tel veya ip ile sürdürmeniz durumunda sarmaşığınız uzamasını sararak yapacaktır. Bazı cins sarmaşıklar ise duvara yapışma özelliği sayesinde herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendi başına duvara sararak gelişimine devam eder.

Sarmaşık çiçek nasıl yetiştirilir?

Saksının ağzına 4-5 cm boşluk kalacak şekilde toprak doldurunuz ve parmağınızla toprağı hafifçe çukurlaştırarak içine tohumları yerleştirip üzerini toprakla kapatıp toprağın üzerine hafifçe bastırınız. Sarmaşık tohumunu ektiğiniz saksıyı güneş alan bir yerde bekletiniz ve düzenli olarak sulama yapınız.

Sarmaşık bitkisi güneşi sever mi?

Sarmaşık (Patos-Epipremnum) bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması: *Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. ... *Hava akımlarından kolay etkilenen patos bitkisi bu etkiden korunmalıdır. *Patos bitkisi bulunduğu ortamda başka cisimlerle temasta bulunmamalıdır.

Sarmaşık bitkisi nasıl yetiştirilir?

Sarmaşık tohumunu ektiğiniz saksıyı güneş alan bir yerde bekletiniz ve düzenli olarak sulama yapınız. Torağın kuru kalmamasına özen gösteriniz. Haftada en az 2 kez sulamayı ihmal etmeyiniz. Bol güneş seven sarmaşık tohumları büyüdükten sonra daha gölgeli bir alana alabilirsiniz.